Derderprovincialer bouwt wand rond voetbalveld om 'gratis' fans te ontmoedigen

© loh

De nieuwe, doorzichtige omheining langs de sportvelden in Hulste wordt toch nog onderbroken door een betonnen wand. Die moet vermijden dat supporters zonder te betalen de match kunnen volgen.

Karen Verhulst

Eindelijk is ze er: de nieuwe omheining rond de domeinen van Hulste Sportief. Jaren hebben ze er om gevraagd, want de tand des tijds had zijn werk gedaan aan de oude betonnen omheining rond de sportvelden. De betonplaten zaten los, brokkelden af en dreigden om te vallen. Dus kwam er een nieuwe omheining, in draad zodat het er een pak mooier zou uitzien.

Maar die mooie omheining in draad wordt nu toch nog onderbroken door één betonnen wand. Op vraag van de voetbalploeg. “Want anders zouden de supporters gewoon door die draad kunnen kijken naar de matchen van het eerste elftal. En dat zou ons heel wat inkomsten kosten”, zegt Romain Decocker, voorzitter van Hulste Sportief.

Per thuismatch ontvangen ze bij Hulste Sportief minstens 75 betalende supporters. Per ticket betaal je als volwassene 5 euro en 4 euro als gepensioneerde. “Op jaarbasis zijn dat mooie inkomsten die we goed kunnen gebruiken.” Bovendien ligt de kant met de betonnen muur langs een ‘groene weg’. “Je kan er dus perfect op je gemak staan om de matchen te volgen. Als we daar een doorzichtige omheining hadden gezet, zouden er nog maar heel weinig supporters betalen om nog dichter bij het veld te staan.”

Minder wind

Niet iedereen was het eens met het idee van Decocker. Binnen het bestuur was er onenigheid over het idee. Maar uiteindelijk legde iedereen zich neer bij het voorstel van de voorzitter. “Er is gelukkig wel nog een ander voordeel. Door dat ene deel in beton te plaatsen, houden we de wind buiten en kunnen we in de winter met de kleine gasten trainen op dat deel. Anders zou het er veel te koud en winderig zijn”, zegt Jef Ottevaere, sportief verantwoordelijke en jeugdcoördinator bij Hulste Sportief.

Schepen van Sport Michaël Vannieuwenhuyze (Open VLD) is vooral tevreden dat er vernieuwing is. “Verschillende betonplaten in de omheining zaten al een tijdje los en dreigden om te vallen. Met de vele spelende kinderen en voetballende jongeren in de buurt vond ik het belangrijk dat deze zo snel mogelijk werden vervangen”, klinkt het. “Bovendien was ook het zicht van die oude omheining absoluut niet mooi meer en gaf het een minderwaardige uitstraling aan de hele site."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen