©  rr

Vernielzuchtige dader snijdt middenstip uit kunstgrasveld van Sporting Hasselt

Hasselt -

Sporting Hasselt is deze week opnieuw slachtoffer geworden van vandalisme. Uit het kunstgras op het C-veld werd de middenstip gesneden. Een kostelijke zaak en vooral intriest doordat het al de vijfde keer in twee jaar tijd is dat de voetbalclub te maken krijgt met vandalisme.

“Intriest, de middenstip van ons kunstgrasveld uitsnijden, hoe gefrustreerd kan iemand zijn? Dit is op de kap van onze jeugdspelers. Crapuleus!!! Hier moet je een echte lafaard voor zijn”, zegt voorzitter Bart Casters van Sporting Hasselt. Op het C-veld waar de jeugd traint, ligt kunstgras omdat het intensief wordt gebruikt. Niet alleen de middenstip maar ook de middenlijn is deels weg. “We zullen dus een groter stuk moeten vervangen en dat heeft zijn prijs. Het gaat om een specifieke grassoort.”

Vorige keer werd het natuurgras van het A-veld zwaar beschadigd. “Een sleuf van 6 meter lang werd uitgegraven, zowel gras als aarde werden meegenomen. Nu beschadigen ze ons kunstgras. Die is er zo’n fan van ons gras? Dit kan echt niet blijven duren”, zegt de voorzitter. “We loven een beloning van 1.000 euro uit aan een tip die leidt tot de dader. De politie onderzoekt ondertussen de camerabeelden.”

(jfz/maw)

De middenstip wordt tijdelijk hersteld en nadien komt er een nieuw stuk kunstgras. ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer