Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (R) in Beveren.
Volledig scherm
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (R) in Beveren. © BELGA

Minister Van Peteghem geeft meer geld aan douane voor drugscontrole: “Gebruikers van drugs mogen echt eens in de spiegel kijken”

“Het gebruik van drugs wordt alleen maar verder genormaliseerd”, zei minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) na een persconferentie van de douane op dinsdag. “De gebruikers van drugs mogen echt wel eens in de spiegel kijken.” De minister heeft investeringen en meer personeel beloofd aan de douane voor de controle op drugs.

17 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    1 jaar geleden
    Hopla.., nog maar wat met de centen kegelen om een tekort aan te vullen. Als je weet dat de gemeenschappelijke factor van alle tekorten een teveel aan mensen is en dat teveel terug dringen ook te veel gevraagd is dan zullen de centen blijven gepomt worden in een bodemloze put. Daar zal de minister echt niet van wakker liggen want in oktobrr 2024 is hij minister van financiën af. 🤭 OEPS !
  • Jo Bosman

    1 jaar geleden
    In geen enkel land heeft de war on drugs ook maar iets positiefs opgeleverd. Je ziet dat ook in Antwerpen .Het geld dat men daaraan uitgeeft is weggegooid geld. Hetzelfde geld voor de Douane . Meer controles gaan ze toch niet doen in de havens . Ze staan liever langs de weg om net zoals de politie taksen te innen en de staatskas te spijzen .
  • Leonarda Van Opbroecke

    1 jaar geleden
    Op zijn Belgisch. Gebruikers zijn de schuld?Neen, mr Van Peteghem, de Belgische politieke onbenullen zijn 100% de schuld. Waarom is de Antwerpse haven (België) de draaischijf voor import van drugs voor gans Europa? Waarom is Zaventem(Belgie) de draaischijf voor import van exotische en beschermde dieren voor gans Europa? Waarom is België de draaischijf voor wapenhandel binnen Europa? Waar in de EU lopen criminelen met een straf tot 3 jaar vrij rond? En datvragenlijstje is nog heel lang, hoor!
  • Leopold Vanhoof

    1 jaar geleden
    Zou men de wet op de Jeugdbescherming niet eens terug bekijken zo dat gangsters van 16 of jonger ook als gangsters behandeld kunnen worden. Nu riskeren ze geen straf en zij die ze gebruiken ontsnappen de dans...En wat het gebruik van drugs betreft; het feit dat men op TV openlijk zegt dat men drugs gebruikt is ook niet ontradend. En drugs geven altijd narigheid al beweren gebruikers het tegendeel.
  • Gerrit jacobs

    1 jaar geleden
    ik denk hetzelfde Marc De Prince. Als de vraag daalt dan zal ook de aanvoer minderen. Straf ook de gebruiker!