© telenet

One bingetip ‘Gent-West’: met veel plezier naar de vrouwengevangenis

Neen, het is geen grap. Vanaf 1 april is de nieuwe Vlaamse reeks ‘Gent-West’ al volledig te bekijken via Telenet, een jaar voor ze eigenlijk pas op het scherm komt. Kijkers van Play en Play More hebben zes maanden de tijd om de tien afleveringen exclusief te bekijken voor ze in het voorjaar van 2018 op VIER worden uitgezonden. Wij zijn alvast blij dat we niet telkens een week moeten wachten op een nieuwe aflevering, want na twee exemplaren wilden we met plezier nog wat langer in de vrouwengevangenis verblijven.

nco

Rivalen

In ‘Gent-West’ volgen we Véronique Dockx (Ruth Becquart), die na jaren van mishandeling door haar man (Mathijs Scheepers) het heft in eigen handen neemt en hem probeert om te brengen. Na de mislukte aanslag komt ze in voorhechtenis terecht in de vrouwengevangenis van Gent-West. Daar heeft Christel Wouters (Joke Devynck) het als directeur officieel voor het zeggen, maar ancien Katleen Jacobs (Gilda De Bal), die al zeven jaar vastzit voor moord, heerst er als een echte mater familias over de gevangenen. Dit tot groot ongenoegen van Samantha Beckers (Charlotte Anne Bongaerts). Die vindt het hoog tijd dat iemand jong die fakkel overneemt. Véronique komt al snel ongewild tussen beide rivalen in te staan en zal partij moeten kiezen.

Beetje bij beetje leren we de verschillende gevangenen beter kennen en komen we erachter wat hen in ‘Gent-West’ deed belanden. Ook de verschillende cipiers - vertolkt door Michaël Pas, Gert Winckelmans, Inge Paulussen en Kadèr Gürbüz - zijn minder onschuldig dan ze op het eerste zicht lijken. En dan is er nog de ambitieuze beleidscoördinator Sarah Van Marcke (Evelien Bosmans) die niet altijd het rechte pad bewandelt om haar doel te bereiken.

Wentworth

‘Gent-West’ kan rekenen op een straffe cast met enkele grote namen. Maar ook de minder bekende gezichten, zoals Charlotte Anne Bongaerts en Julia Ghysels, steken met hun prestaties af tegen de grijze grauwe gangen van de gevangenis. Van de Australische serie ‘Wentworth’, waarop ‘Gent-West’ gebaseerd is, is al een vijfde seizoen besteld. En ook de versie bij onze noorderburen ‘Celblok H’ is vier seizoenen ver. Hoeveel jaren de Vlaamse acteurs zullen moeten zitten, is nog niet geweten. De strafuitspraak volgt waarschijnlijk pas na de uitzending op VIER. Intussen zullen wij geboeid blijven kijken naar dit eerste seizoen.

Alle tien afleveringen zijn vanaf nu te bekijken op Play en Play More.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer