AFP or licensors

Nieuw recordaantal bezoekers voor Atomium

Het Atomium in Brussel heeft een recordjaar achter de rug. Dat heeft de toeristische trekpleister bekendgemaakt in een persbericht. In 2022 kreeg het Atomium liefst 660.000 bezoekers over de vloer. Zo doet het zelfs beter dan in het jaar voor de corona-uitbraak.

Voor het Atomium was 2019, het jaar voor de coronapandemie, een recordjaar met 650.000 bezoekers. Nadien ging het steil bergaf door de lockdowns. In 2021 kwamen er slechts 250.000 mensen langs in de bollen. Het afgelopen jaar vond het Atomium zijn aantrekkingskracht terug. 

Van de 660.000 bezoekers van afgelopen jaar was een kwart Belg. Onder de Belgen zijn de Brusselaars het best vertegenwoordigd. Tegelijkertijd zag het Atomium ook de buitenlandse toeristen terugkeren. Daarbij zijn Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk het best vertegenwoordigd.

Topattractie

"Het Atomium is nog altijd een topattractie binnen Brussel. Het doet me enorm plezier te zien dat ook de Brusselaars fan blijven van ons nationaal icoon", zegt Brussels schepen Zoubida Jellab (Ecolo), voorzitster van de raad van bestuur van het Atomium.

Het succes van het Atomium in 2022 is grotendeels te danken aan de tijdelijke tentoonstelling ID#2021 - Symbol, maar daarnaast trekken de ruimtes die beschikbaar zijn voor verhuur een groeiend publiek aan. "Vooral de 25- tot 30-jarigen tekenen meer en meer present. Het is ook een signaal dat we creatieve projecten moeten blijven ontwikkelen", zegt Julie Almau Gonzalez, directrice van het Atomium.

Meest gelezen