Actrice Kate Winslet onderbreekt interview om jonge reporter gerust te stellen: "Je mag me alles vragen, dit wordt geweldig"

De Britse actrice Kate Winslet verovert wereldwijd harten met de manier waarop ze een jonge Duitse reporter heeft gerustgesteld tijdens een interview. Het meisje was zenuwachtig omdat het haar vuurdoop was, maar Winslet pauzeerde het interview om haar moed in te spreken. "Dit wordt het meest geweldige interview ooit. Weet je waarom? Omdat wij dat zo beslist hebben."

Het was een spannende dag voor de jonge Martha. Als kindreporter mocht ze voor de Duitse zender ZDF op pad voor haar allereerste interview ooit. En dat blijkt er één om niet snel te vergeten. Niet alleen mocht Martha Kate Winslet ontmoeten, de bekende Britse actrice bleek ook nog eens heel sympathiek te zijn.

Martha was zenuwachtig en begon aarzelend aan het gesprek. "Uhm, het is mijn eerste keer", zei ze, helemaal onder de indruk van wie er voor haar micro zat. Daar wist de actrice met een Oscar achter haar naam wel raad mee. Ze pauzeerde meteen het interview om Martha gerust te stellen.

BEKIJK - Kate Winslet stelt de jonge journaliste gerust:

Videospeler inladen...

"Is het de eerste keer dat je dit doet? Ok, wat denk je hiervan? Als we dit interview doen, wordt het het meest geweldige interview ooit. En weet je waarom? Omdat wij dat zo beslist hebben", zegt Winslet. "Je mag me alles vragen wat je maar wilt, wees maar niet bang. Alles wordt geweldig, ok? Jij kan dit. Laten we beginnen."

Viraal op sociale media

De beelden van Winslet die de jonge interviewer geruststelt en aanmoedigt, gaan viraal op sociale media. In minder dan 24 uur werd het fragment op Twitter meer dan 1 miljoen keer bekeken. Veel mensen zijn duidelijk ontroerd door de manier waarop Winslet omgaat met Martha.

Het interview vond plaats in het kader van een promotour van "Avatar: the way of water". Daarin neemt Winslet de rol van Ronal op zich, de vrouwelijke leider van een stam die onder water leeft. Een cruciaal personage in de film want het is bij haar dat hoofdrolspelers Jake Sully (vertolkt door Sam Worthington) en Neytiri (gespeeld door Zoe Saldana) onderduiken.

Meest gelezen