De blauwe zak.
Volledig scherm
De blauwe zak. © Toon Verheijen

Statiegeld op plastic drankverpakking komt er tegen 2025, verzekert Demir opnieuw, oppositie zeer sceptisch over ‘digitaal systeem’

In 2025 komt er zeker statiegeld op plastic drankverpakking. Indien het proefproject voor een digitaal systeem daarbij niet positief is, komt er een klassiek statiegeldsysteem zoals in het buitenland. Dat verzekerde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) dinsdag tijdens een gedachtewisseling in commissie. De oppositie was sceptisch over de haalbaarheid van het digitale systeem.

59 reacties

  • Geert Peeters

    1 jaar geleden
    De grote groep brave burgers die alles netjes sorteert moeten weer boeten voor een kleine groep vuilaarden. Keer op keer worden de brave burgers genaaid. Waarom zetten ze niet simpelweg een boete van 1000 euro op het weg gooien van afval op de openbare weg. In Californie bestaat zoiets al heel lang. De kleine groep zal haar slechte gewoontes snel afgeleerd zijn. Ik begrijp die politici hoe langer hoe minder.
  • luc cuypers

    1 jaar geleden
    De Belgische regering is weer het warme water aan het uitvinden . Wat al meer dan 15 jaar goed werkt in Duitsland , gooien we over boord . We gaan eerst wat vriendjes veel centjes laten verdienen en al het dan nog niet werkt kunnen we de reeds beproefde methode van het buitenland alsnog toepassen. En wij maar betalen voor al die onzin . Zouden jullie al niet eerst beginnen met de politici , die met ziektebriefjes hun loon hoog houden , buiten te gooien . Zonder uittredingsvergoeding!!!!
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Goed gezien Peter Bosmans. De straat eens aflopen en de inhoud van alle blauwe zakken scannen. En als het geen unieke code is per fles dan kan je die toch meerdere keren scannen. Het moet zelfs mogelijk zijn om die codes te fotograferen en zelf af te drukken. Demir is niet creatief genoeg om te beseffen hoe creatief de Vlaamse plantrekker kan zijn.
  • Pat Debal

    1 jaar geleden
    Ze zet eerst de boeren voor schut dan de hoogspanningslijn en nu op plastic flessen dat is dan die partij die niets verhoogt op belastingen
  • Hubert Vanmechelen

    1 jaar geleden
    Datums plakken is het gemakkelijkste wat een minister kan doen maar er zich aan houden is een andere zaak als je weet dat het onwaarschijnlijk is dat mevr. Zual in 2025 nog hetzelfde postje zal bekleden. 🤭 OEPS!