Pretparken Plopsaland en Bellewaerde verhogen toegangsprijzen

De pretparken Plopsaland en Bellewaerde in West-Vlaanderen slaan hun prijzen op. In Plopsaland betaal je nu 48,5 euro, door de inflatie. Dat is drie euro meer. In Bellewaerde komt er 4 euro bij. De totaalprijs komt daar op 40 euro voor een toegangsticket. Zij verhogen de prijs, omdat het park binnenkort nieuwe attracties en dierenzones opent.Ā 

"De lonen zijn met elf procent gestegen en de energiekosten zijn verveelvoudigd", klinkt het bij Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsaland De Panne. Het pretpark heeft voor de tweede keer in amper vijf maanden tijd de prijzen opgeslagen. Wie groter is dan Ć©Ć©n meter betaalt nu 48,5 euro. Dat is drie euro meer dan voordien.

"Wat we doorrekenen is een noodzaak, niet om extra centjes te verdienen. We kunnen simpelweg niet anders. Alles is verduurd", zegt marketingdirecteur Sebastien Momerency, "we zijn genoodzaakt om de prijzen in het park ook te verhogen. Daar gaan we mee met de prijzen van de leveranciers. En die prijzen zijn uiteraard ook gestegen door inflatie." Ook de prijzen voor een jaarabonnement en de parking slaan op.

In Bellewaerde in Ieper zullen de prijzen binnenkort met 10 procent verhogen. "Bij ons komt dat eerder omdat we veel nieuwigheden hebben. Zo komen er dit jaar enkele nieuwe attracties, dierenzones en een restaurant. Het park vergroot in capaciteit", zegt Filip Van Dorpe, woordvoerder van Bellewaerde. Daar stijgt de prijs van een toegangsticket met vier euro. Je betaalt binnenkort dus 40 euro in plaats van 36 euro.

Meest gelezen