Gangsters houden vrouw met baby onder schot en sluiten hen op in toilet

© GettyImages

Een zakenman is donderdagavond brutaal overvallen in zijn huis in de Koekoekstraat in Schelle. Twee gangsters sloegen hem tot bloedens toe met de kolf van een pistool op het hoofd. Daarop sloten ze het gezin op in het toilet en gingen ze ervandoor met geld en juwelen.

Theo Derkinderen en Sam Reyntjens

Donderdagavond waren de zakenman, die liever anoniem blijft, zijn vriendin en hun baby van zeven maanden thuis in hun villa. “Kort na half negen werd er aangebeld. Ik keek via een raampje naar buiten maar zag niemand staan. Ik opende de deur en plots stonden er twee mannen voor me. Ze hadden bivakmutsen op en waren gewapend met een revolver en een pistool”, vertelt de man.

“Ik probeerde ze buiten te houden, want mijn vriendin en onze baby waren binnen. Maar de twee waren erg agressief. Ze duwden me naar binnen en sloegen verschillende keren met de kolf van hun wapen tegen mijn hoofd, ter hoogte van mijn oog en oor. Na enkele slagen heb ik mijn verzet opgeheven, ik voelde dat ik hevig bloedde en vreesde dat ik het bewustzijn zou verliezen. Ik panikeerde, omdat ik niets meer zag uit mijn linkeroog.”

Zijn vriendin hoorde het tumult en kwam, met hun kindje op de arm, kijken wat er gebeurde. Ook zij werden onder schot gehouden. “Eén van de gangsters heeft onze dochter in een babystoeltje gezet en deed plastic bandjes rond onze handen en voeten. Eén man bleef bij ons, terwijl de andere het hele huis doorzocht.”

De overvallers namen hun tijd om alles te doorzoeken. Uiteindelijk konden ze geld, juwelen en enkele dure horloges meenemen.

Gsm’s in water

“Om te vermijden dat we naar de politie zouden bellen, hebben ze onze gsm’s in een afwasbak vol water gegooid”, zegt het slachtoffer nog. “Ze hielden ons onder schot en dwongen ons om het toilet binnen te gaan. Ze zeiden in het Engels dat ze twintig minuten later zelf naar de politie zouden bellen, zodat die ons zou komen bevrijden. Toen draaiden ze de toiletdeur op slot en gingen ze ervandoor.”

De geknevelde bewoners slaagden erin om de plastic bandjes los te maken. “De man die ons knevelde had ze gelukkig niet strak genoeg aangespannen. Zo konden we ze snel van onze handen en voeten doen. En toen heb ik de deur van ons toilet met een stuk ijzer kunnen openbreken.”

Voorlopig zijn de daders spoorloos. De federale gerechtelijke politie van Antwerpen voert het onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen