Koningin Mathilde.
Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Mathilde. © Photo News

Jo De Poorter ontrafelt ‘De macht van Mathilde’: "De koningin is een vrouw met een ijzeren wil”

RoyaltyOp 20 januari viert koningin Mathilde haar vijftigste verjaardag. “Een mijlpaal in haar leven”, zegt koningshuisdeskundige Jo De Poorter, die er een nieuw boek over schreef. In ‘De macht van Mathilde’ ontrafelt hij de uitzonderlijke invloed van Mathilde, die het vak van vorstin tot in detail perfectioneerde. Een groot verschil met de eerste Belgische koninginnen, die ‘nauwelijks mochten praten of ademen”. “Onlangs waren er enkele zeer visuele bewijzen van de macht van onze koningin.”

21 reacties

  • Vlander Demulder

    1 jaar geleden
    en binnen 6 dagen Haar verjaardag
  • eli bosch

    1 jaar geleden
    Het is een Steenbok en heeft er alle karaktereigenschappen van; Doorbijten, sterke wil, kinderen opvoeden tot volwaardige burgers waar dikwijls maar 1 boze blik volstaat, vooruit willen in het leven. Herken er alles van. Maar met dit verschil dat zij het kader heeft waar deze karaktereigenschappen tot juiste ontwikkeling kunnen komen. Voor gewone burgers met deze karaktereigenschappen is het gewoon een gevecht waarbij je om ten duur een tang of onhebbelijke ijzeren tante wordt om te overleven.
  • Jan Deblaere

    1 jaar geleden
    Ik vermoed, want ik weet het niet, dat Elisabeth het karakter van haar moeder heeft. Het zal er dus nog leuk aan toe gaan tussen moeder en dochter zodra de dochter haar plaats komt opeisen. Want uiteindelijk zal de kroonprinses meer in de pap te brokken hebben dan de koningin, die "maar" first lady is.
  • wesley netnem

    1 jaar geleden
    Stop met zeuren over deze mensen ! ket koningshuis kost ons elk jaar zo'n 36 miljoen euro , maar door de prestige en aanzien dat een koningshuis nog heeft in veel landen zorgen ze voor veel Contracten en opdrachten die ons land meer dan 300 miljoen opleveren ..Maw ze Brengen 10x meer op voor ons land dan ze kosten ! Onze Politiek 6 regeringen en 3 gewesten kost elk jaar meer dan 15 Miljard en bezorgen ons Schulden en extra kosten door wanbeleid wat nog eens een veelvoud kost !?
  • leen hanssens

    1 jaar geleden
    Ten tijde van Baudewijn, was het Fabiola die de plak zwaaide.