Ellen Vaneynde heeft een pluimveehouderij met 60.000 hennen die samen ruim 58.000 eieren per dag leggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Vaneynde heeft een pluimveehouderij met 60.000 hennen die samen ruim 58.000 eieren per dag leggen. © Joel Hoylaerts / Photo News

Wat is er aan de hand met de eieren? Prijs van een ei met 119% (!) gestegen: “En het wordt nóg duurder”

De kippen lijken tegenwoordig ook letterlijk gouden eieren te leggen: in bijna twee jaar tijd is de marktprijs per ei meer dan verdubbeld. Tegenwoordig verlaat geen enkel ei nog een pluimveebedrijf voor minder dan 18 eurocent, terwijl dat in 2021 nog 7 cent was. Hoe kan dat? Dreigt een mogelijk eiertekort? En waarom worden eieren tegen Pasen wellicht nóg duurder?

151 reacties

  • Bernard Deplacie

    1 jaar geleden
    Sommige producten waren echt te goedkoop : oa melk en eieren. Een ei is een volwaardig product die met moeite meer dan één euro per persoon per maaltijd ; En gemakkelijk en grote variatie. Het wordt tijd dat iedereen loon naar werk krijgt in de voeding.
  • geert francier

    1 jaar geleden
    Straks een ei duurder dan de kip
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    In de Nederlandse vakliteratuur werd het al uitgerekend. De stijging van de voederprijzen zorgt voor een extra kost van 1,8 tot 2 cent per ei. In Frankrijk kost hetzelfde ei in dezelfde keten 12 cent goedkoper.
  • Luc Ver Eecke

    1 jaar geleden
    Ik zou er ook eens bij zeggen hoeveel het kippen eten duurder is geworden de laatste tijd . Om dan nog niet over aanschaf kippen te hebben , ook duurder .
  • alain lammens

    1 jaar geleden
    Elke ondernemer, groot en klein, weet perfect dat dit gouden tijden zijn om alles op te slaan onder de noemer van te dure energieprijzen en werknemerkosten ! Kassa kassa is de som.