Energiemininster Tinne Van der Straeten (Groen) en premier Alexander De Croo (Open Vld) bij de voorstelling van het akkoord met Engie.
Volledig scherm
Energiemininster Tinne Van der Straeten (Groen) en premier Alexander De Croo (Open Vld) bij de voorstelling van het akkoord met Engie. © Photo News

De Croo sluit taks door levensduurverlenging kerncentrales formeel uit, maar N-VA blijft kritisch: “Regering kan dit simpelweg niet beloven”

UPDATEDe mogelijkheid van een taks op de energiefactuur om de levensduurverlenging van de twee reactoren Doel 4 en Tihange 3 is verre van een uitgemaakte zaak, klinkt het bij de regeringspartijen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) erkent dat het “een theoretische mogelijkheid” is, maar sluit die formeel uit. Oppositiepartij N-VA hecht weinig geloof aan de beloftes van de regering. “Zolang er geen akkoord is over het kostenplaatje kan de regering dit simpelweg niet beloven”, luidt het.

195 reacties

  • Smet Pascal

    1 jaar geleden
    Men zal wel iets creatiefs bedenken maar het eindresultaat van hun fake werkgroepen is altijd hetzelfde : de Vlaamse burger betaalt !
  • Leopold Vanhoof

    1 jaar geleden
    Betalen wij al niet gedurende tientallen jaren 'n bijdrage voor de ontmanteling van die kerncentrales?
  • William Van den Berghe

    1 jaar geleden
    Het Leugenpaleis in het echt.
  • Marc Baeyens

    1 jaar geleden
    In geloof geen snars van al die vivaldi ministers. Al 2 jaar maken zij de bevolking fabeltjes wijs. De energiebevoorrading was toch voor 100% verzekerd volgens hen ; nu klinkt het al heel anders.
  • Heinz Rumes

    1 jaar geleden
    De Croo openVLD en n Tinne van Groen zijn 2 mensen die denken dat zij en zij alleen de wereld kunnen redden door de Belgen, pardon, de Vlamingen veel te laten betalen, vergeet niet dat er al veel taksen en belastingen bij gekomen zijn, en er nog op komst zijn wat ze ook beweren, blijf met de voeten op de grond a.u.b.en houd de eer aan jullie zelf en neem ontslag, of trek de stekker eruit, daar heeft De Croo reeds ervaring in.