Eerlijke vinder Warre (22) uit Brugge geeft verloren portefeuille met 320 euro terug aan eigenaar (en krijgt 100 euro beloning)

In Brugge heeft Warre Vanhee (22) een verloren portefeuille met 320 euro terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar. Hij spoorde die op via het internet en gaf alles persoonlijk terug. De eigenaar was zo verrast door zijn eerlijkheid dat hij hem 100 euro gaf als beloning. Een win-winsituatie!

Wat zou jij doen als je een portefeuille vindt met 320 euro cash? Houden of teruggeven? De 22-jarige Warre Vanhee uit Brugge dacht er geen seconde aan om die voor zich te houden. Hij vond afgelopen weekend zo'n goedgevulde portefeuille op straat. 

In plaats van het geld te houden, zocht Warre contact op met de rechtmatige eigenaar via sociale media. Toen zijn berichtverzoek na twee dagen onopgemerkt bleef, nam hij contact op met zijn dochter. Niet veel later was de portemonnee terug bij zijn eigenaar, de 320 euro inclusief.

Goed gevoel

"Ik vind het maar normaal dat je zoiets teruggeeft", reageert Warre. "En dat doe ik liefst persoonlijk: dan ben je zeker dat het goed terechtkomt en zo hou je er ook een goed gevoel aan over. Bovendien weet ik ook zelf wat het is om je portemonnee te verliezen. Het overkwam me eens twee dagen voordat ik op reis zou vertrekken. Je kan wel raden hoe blij ik was toen ik het bericht kreeg dat iemand hem gevonden had."

Ook de rechtmatige eigenaar was blij dat iemand zo eerlijk was om het terug te geven. Als beloning gaf hij hem 100 euro. "Ik vind het toch bijzonder", vertelt hij. "De meesten zouden het geld uit mijn portemonnee nemen en, in het beste geval, hem binnenbrengen bij de politie of dumpen op een plek waar hij gemakkelijk opnieuw gevonden kan worden. Voor iemand die zo eerlijk is en die moeite doet, is een beloning zeker op zijn plaats."

Meest gelezen