Steden sluiten parken door stormweer

Door het slechte weer zijn in verschillende steden en gemeenten de parken nog tot vanmiddag gesloten. Sinds gisterenavond geldt in het hele land code geel. Er is kans op rukwinden tot 80 kilometer per uur en hevige regen. In Eeklo en Sint-Niklaas blijven de stadsparken daarom al zeker tot twee uur vanmiddag dicht. 

Sinds gisterenavond geldt in ons land code geel, omdat er kans is op zware rukwinden en hevige regen. In verschillende steden en gemeenten nemen ze daarom enkele voorzorgsmaatregelen. 

In Eeklo is het Heldenpark nog tot vanmiddag 14 uur gesloten. In Sint-Niklaas is dat het geval voor het Romain De Vidtspark en het Mercatorpark. "We doen dat altijd in Sint-Niklaas als er rukwinden van 80 tot 90 km/u worden voorspeld", legt burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) uit. 

"In het stadspark staan heel wat oude bomen"

"Zeker het stadspark (Romain De Vidtspark) is een park waar veel oude bomen staan. Door de ligging, tussen de Grote Markt en enkele wijken met scholen en een ziekenhuis, is er veel passage. Om te vermijden dat iemand een tak of iets anders op zijn hoofd zou krijgen, werd het park gisteravond om 18 uur afgesloten. Het blijft nog dicht tot 14 uur, dan zou de wind afnemen."

1722

Omwille van het slechte weer werd het nummer 1722 geactiveerd. Daarop kan je terecht om storm- en waterschade te melden. 

Meest gelezen