RECEPT. Bloemkoolhotwings met barbecuesaus: “Helemaal geïnspireerd door KFC”
It’s Veganuary! Ben jij op zoek naar inspiratie om de maand januari door te komen? Wij presenteren vijf vegan receptjes uit het kookboek van Lento: “Dit KFC-geïnspireerd recept is sowieso een winner.”
Gastvrouw van Lento Tekla Vancleynenbreugel: “How to make junkfood less junk? Deze hotwings zijn hier een perfect voorbeeld van. Dit KFC-geïnspireerd recept is sowieso een winner! Toen deze wings op de menukaart stonden, moest ik vaak een portie extra maken voor de aanwezige studenten. Maar die hadden ze altijd dubbel en dik verdiend.”
Ingrediënten voor 4 personen:
• 1 bloemkool
• 200 g bloem
• 1 eetlepel kipkruiden, peper en zout
• 120 ml water
• 50 g srirachasaus
• 1 zakje panko frituurolie
Voor de barbecuesaus
• 50 ml sushi-azijn
• 30 ml cola
• 30 ml appelsap
• 1 eetlepel tamari
• 2 eetlepels bruine suiker
• 1 eetlepel perenstroop
• 1 theelepel srirachasaus
• ½ theelepel chilipoeder
• 1 eetlepel texmexkruiden
• 250 ml ketchup
• 1 eetlepel ahornsiroop
• 1 eetlepel cabernet sauvignon-azijn
Bereiding
Snijd voor de wings de bloemkool in roosjes en blancheer ze 1 minuut. Laat afkoelen. Meng de bloem met de kipkruiden, peper en zout. Meng het water met de srirachasaus. Roer de bloem en de vloeistof door elkaar tot een pannenkoekenbeslag. Zet een kommetje klaar met de panko. Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en rol ze daarna door de panko. Frituur de bloemkool 3 minuten op 180 °C. Laat voor de barbecuesaus alle ingrediënten in een pannetje 15 minuten op laag vuur sudderen. Laat afkoelen. Nodig niemand uit en eet alles zelf op.
Ontdek hier ook de andere recepten van Lento
Vegan, zoals je het nog nooit proefde door Tekla Vancleynenbreugel. Lannoo, 204 blz., 25,99 euro
Lento, Zuivelmarkt 34 in Hasselt en Oude Koornmarkt 44A in Antwerpen. Info: www.restaurantlento.be