Vier op de tien jonge beleggers bezitten cryptomunten: “Terugval Bitcoin heeft populariteit nauwelijks aangetast”

Beleggers jonger dan 35 blijven vrij massaal in cryptomunten geloven, ondanks de forse daling van Bitcoin (min 65 procent in 2022) en co in het afgelopen jaar. Dat blijkt uit de Beleggersbarometer van ING België.

Waarom is dit belangrijk?

In 2022 brak een "cryptowinter" uit, een lange periode van lage koersen. De vraag die veel jongere beleggers bezighoudt: is dit een koopkans op de lange termijn?

Het nieuws: De ING Beleggersbarometer, een online enquête bij honderden beleggers, toont het robuuste geloof van Millenials in cryptomunten.

  • Niet minder dan 41 procent van de jongere beleggers (jonger dan 35 jaar) heeft cryptomunten als Bitcoin in portefeuille. Dat percentage ligt dubbel zo hoog als het algemene gemiddelde.
  • Ongeveer 40 procent van de jongere beleggers overweegt om de komende zes maanden in cryptomunten te stappen. Bij de rest van de beleggers is dat nog geen 8 procen
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer