De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken en de Chinese president Xi Jinping.
Volledig scherm
De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken en de Chinese president Xi Jinping. © REUTERS/ AFP

Wat als China Taiwan aanvalt vanuit de ruimte? Japan en VS versterken militaire samenwerking

De Verenigde Staten en Japan versterken hun militaire samenwerking om zo een vuist te maken tegen China, dat hebben ze woensdag aangekondigd. Een aanval op een van de bondgenoten is een aanval op beide landen, bevestigen de ministers van Buitenlandse Zaken. Dat zal ook gelden voor ruimte- en cyberaanvallen.

3 reacties

  • Angelo De vie

    1 jaar geleden
    Men doet de krant open => geweld! Men zet de TV op => geweld, men doet de laptop open => geweld! Oorlog oorlog oorlog, is het niet dat, worden kinderen vermoord, mensen neergestoken, mensen afgeschoten, wat is er toch aan de hand in deze mooie maar toch verrotte wereld?!
  • Veronica Voorhelst

    1 jaar geleden
    we zijn allemaal kant aan het kiezen voor een wereldoorlog waar alle landen buiten Afrika en Zuid Amerika in betrokken zullen worden, al zouden Cuba en Venezuela er ook aan kunnen meedoen. Het gaat tot een kernoorlog komen.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    1 jaar geleden
    Eigenlijk gaat het om Taiwan die de grootste leverancier is van halfgeleiders. Het gaat in feite om strategische belangen en veel geld. Zoals altijd staat de vechtmachine van de VS al klaar om hun macht daar te verzekeren onder het mom van "verdedigers van de democratie" Dat doen zij nu al decenia lang overal ter wereld.