Professor en burn-outexperte Elke Van Hoof vertelt hoe je een burn-out kan herkennen.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor en burn-outexperte Elke Van Hoof vertelt hoe je een burn-out kan herkennen. © Photo News/Getty

Wanneer heb je een ‘totale’ burn-out en wat doe je eraan? “Er zijn vier criteria”

“Vroeger bestond dat niet, een burn-out.” Het is een van de vele boutades over burn-outs die de ronde doen. Maar wat is daar nu eigenlijk van aan? Professor en burn-outexperte Elke Van Hoof vertelt wat er is veranderd tegenover vroeger en hoe ze tegenwoordig een nieuw fenomeen ziet opduiken. “Een totale burn-out herken je aan vier citeria.”

11 reacties

  • Wesley Vandemoortele

    1 jaar geleden
    Ah het leven is niet altijd simpel mensen maar simpel leven maakt het een stuk aangenamer.ik stapte af van de trein van de mooie schijn en heb daar nog geen minuut spijt van.werk elke dag alsof je het geld niet nodig hebt en geniet van de mensen die je lief hebt. Burn out is meestal te verklaren omdat ye prive financieel en maatschappelijk de lat veel te hoog wil leggen.laat een baas een baas zijn en een werkmens een werkmens.kan allemaal zooo simpel zijn als je maar durft springen.
  • Jonny Van den Bruel

    1 jaar geleden
    De meeste oorzaken van een burn out liggen, volgens mij, buiten ons: te hoge eisen, depanneren, opgelegd perfectionisme, overdreven controle, sturing en respectloosheid. Onze intrinsieke motivatie wordt langzaam vermoord. De tips die ik lees en vaak hoor, komen meestal neer op 1. je-m'en-foutisme en 2. jezelf geregeld op de eerste plaats zetten. Blij dat ik met pensioen ben, maar, geloof me of niet: er gaat door 'overheidsdwaasheid', veel talent verloren in dit land.
  • Erwin Heyninck

    1 jaar geleden
    Door het onbegrip van velen,durven veel mensen niet zeggen dat ze een burn-out hebben.Wat hen nog dieper in de put duwt!Hopelijk moet niemand of iemand in jullie nabije omgeving dit meemaken.Pas dan weet je waar je over spreekt,zonder vooroordelen.
  • Paul van de velde

    1 jaar geleden
    Een burnout vermijden? Kom buiten of doe aan spot.
  • Wendy Vandereyken

    1 jaar geleden
    Je hebt het sneller dan je denkt. Door de toenemende werkdruk en prestatiedoelstellingen die tegenwoordig aan werknemers worden opgelegd, loert een burn-out altijd om de hoek. Ook omdat er met steeds minder personeel hetzelfde werkvolume moet gehaald worden, en soms zelfs meer dan dat. Vraag maar aan het personeel in de zorgsector.