Bistro Louis opende net voor Kerstmis.  © Marc Peeters

Nieuwe zaak Bistro Louis zet volop in op kreeft en breidt na enkele weken al uit met winterterras

Grobbendonk -

De gloednieuwe horecazaak Bistro Louis in de Boudewijnstraat in Grobbendonk breidt op 19 januari uit met een winterterras. “Daar willen we het extra gezellig maken voor onze klanten”, zegt uitbater Dennis Vanswijgenhoven. “Op het terras worden naast drankjes ook hapjes geserveerd. Wie culinair wil genieten van onze topgerechten met kreeft, kan daarvoor terecht in de Bistro Louis.”

Marc Peeters

De naam Bistro Louis doet om de een of andere reden een beetje denken aan Brasserie Marie, de horecazaak langs de N13 in Grobbendonk die vorig jaar de deur heeft gesloten. “Brasserie Marie is inderdaad ruim 11 jaar mijn zaak geweest”, vertelt Vanswijgenhoven. “Daar was plaats voor 85 mensen, maar zeker na de coronacrisis werd het steeds moeilijker om de zaak draaiende te houden. Ook het aantrekken van personeel was een probleem. We hebben dan een tijdje op een lager pitje gedraaid, maar ook dat werd moeilijk. Vandaar de beslissing om de handdoek te gooien.”

Naast de rotonde in de Boudewijnstraat vond Dennis een nieuwe uitdaging in de voormalige horecazaak Heerlyckheid. “De zaak was al even gesloten, maar paste perfect in mijn droom om een kleine, gezellige en eerlijke horecazaak te kunnen runnen. Hier is plaats voor maximaal twintig mensen. Daarvoor zijn er minder medewerkers nodig. Het is me overigens al opgevallen dat je voor een zaak in het centrum veel vlotter studenten en flexi-medewerkers vindt dan wanneer je wat meer afgelegen zit.”

Opfrisbeurt

Bistro Louis opende net voor Kerstmis, het interieur van de zaak kreeg een opfrisbeurt.

Het winterterras opent op 19 januari. © Marc Peeters

Bereidingen met kreeft stonden bovenaan op het visitekaartje van Brasserie Marie en hetzelfde geldt voor Bistro Louis. “Het is een bijzonder product om mee te werken en zoveel mogelijkheden om kreeft te eten zijn er in de Kempen niet.” Louis verwijst overigens niet naar een bestaande persoon. “Het leek me gewoon een naam die het wel goed kan doen.”

Om het aanbod wat uit te breiden, wordt op het terras van de zaak momenteel een winterbar ingericht. Daar kan je voor alle duidelijkheid geen maaltijd eten. “We hebben gezorgd voor een velumtent, verwarming en aangepaste verlichting om er gezellige plek van te maken. Het terras zal vanaf volgende week open zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag. Ik ben ervan overtuigd dat er in Grobbendonk behoefte is aan een winterterras. Wat horeca betreft, is het aanbod in het centrum van Grobbendonk aan de magere kant.”

Kraakvers

Zelf blijft Dennis Vanswijgenhoven achter de kookpotten staan. “Elke weekdag kan je bij ons ’s middags terecht voor een heerlijk glaasje wijn van topkwaliteit, een kopje koffie met versnapering of een lunch met kraakverse producten.

Zowel van maandag tot vrijdag als op zaterdag serveren we 's avondseenseizoengebonden vijfgangenmenu of een vijfgangen-kreeftenmenu. A la carte eten is uiteraard ook mogelijk. Ondanks de energiecrisis die ons allen parten speelt, wil ik toch een fijne, gezonde en betaalbare keuken aanbieden.” Bistro Louis is gesloten op zondag.

www.bistro-louis.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ondernemen