De omgewaaide boom stuurt het treinverkeer tussen Leuven en Mechelen enorm in de war.
Infrabel

Rukwinden doen bomen vallen in Tremelo en op treinspoor in Haacht: treinverkeer tussen Leuven en Mechelen hersteld

Door de hevige rukwinden is in Tremelo een boom terechtgekomen op een voetweg. En in Wespelaar bij Haacht is een boom op de treinsporen gevallen. Het treinverkeer tussen Leuven en Mechelen is intussen hersteld na urenlange hinder.

In Wespelaar bij Haacht is een boom omgewaaid en op de bovenleiding terechtgekomen. Het treinverkeer tussen Leuven en Mechelen lag daardoor de hele voormiddag dag stil. Er werden bussen ingelegd die de reizigers op hun bestemming brachten. De brandweer had de handen vol met het verwijderen van de boom. Sinds 14u30 is het treinverkeer hersteld. Er zijn wel nog vertragingen mogelijk op de spoorlijn Leuven-Mechelen (in beide richtingen), mogelijk ook nog tijdens de avondspits.

De felle wind zorgt ook op andere plaatsen voor problemen. In Tremelo ligt een boom op een voetweg. De weg is voor de veiligheid afgesloten. Arbeiders van de gemeente gaan de boom weghalen. Ook op andere plaatsen is er van alles op de weg terechtgekomen door de felle wind. In Keerbergen bijvoorbeeld lagen vanmorgen een verkeersbord en vuilnisbakken op de weg. 

In Tremelo viel een boom over een voetweg.
Bert De Wit
De brandweer had zijn handen vol om de omgewaaide boom te verwijderen.
Infrabel

Meest gelezen