Klimaatexpert Valerie Trouet.
Volledig scherm
PREMIUM
Klimaatexpert Valerie Trouet. © ID / Kris Van Exel

Expert Valerie Trouet gaat Belgisch Klimaatcentrum leiden: “In transport kan er nog veel veranderen: meer laadpalen, beter openbaar vervoer en minder salariswagens”

Klimaatexpert Valerie Trouet (48) wordt de nieuwe wetenschappelijk directeur van het zopas opgerichte Belgisch Klimaatcentrum in Ukkel. Ze komt volgende week terug uit Arizona, waar ze als professor de klimaatverandering onderzoekt. “Ik ben wetenschapper, geen activist. En ik zou mezelf eerder aan een Shell-boordplatform vastkleven dan aan een kunstwerk.”

60 reacties

  • Marnix Vermassen

    1 jaar geleden
    Vervuilende fabrieken sluiten
  • Lecocq Daniel

    1 jaar geleden
    Meer laadpalen, totdat al onze trottoirs volliggen met laadkabels en gestruikelde voetgangers.
  • Kacy leenweghe

    1 jaar geleden
    Bedrijfswagens zijn er voor mensen die werken . Als U minder wagens wilt verplicht dan alle niet-werkenden hun wagen in te leveren !
  • Leo Mariën

    1 jaar geleden
    Ik zou voorstellen om eens een goede elektricien een klimaatcentrum te laten leiden. Zij noemt zich wetenschapper? Ik noem haar een groene dromer die absoluut geen voeling heeft met het onderwerp. Zou ze het verschil kennen tussen spanning & stroom? Transport = zware vermogens, tijd, prijs per km? Opnieuw gesponsord door de groene elektriciteitslobby? Kan toch niet anders als je dit leest. Dit terwijl er brandstoffen op de markt komen die zo goed als vrij van uitstoot zijn. Zo doorzichtig.
  • Jan

    1 jaar geleden
    Dat mankeerden we nog, Nog een expert.