© RR 

Nieuw logo Bobbejaanland knipoogt naar oprichter Bobbejaan Schoepen

Lichtaart -

Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) pakt uit met een gloednieuw logo. De hoed in dat logo knipoogt naar oprichter Bobbejaan Schoepen. “Als het park een grote evolutie doormaakt, dan is de lancering van een nieuw logo een logisch gevolg”, zegt Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland.

Bart Van den Langenbergh

De attracties liggen momenteel stil bij Bobbejaanland, het bekende pretpark op de Olensteenweg in Lichtaart, maar achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de heropening op zaterdag 1 april al volop bezig. De directie lanceerde een gloednieuw logo voor Bobbejaanland.

“De naam van het park blijft ongewijzigd. Bobbejaanland zal altijd Bobbejaanland blijven heten”, vertelt commercieel directeur Peggy Verelst. “Onze naambekendheid is torenhoog in België en omstreken. We hebben geen enkele reden om die ooit te veranderen. Maar het logo heeft doorheen de jaren al geregeld evoluties doorgemaakt. We pakken daarom met veel plezier opnieuw uit met een vernieuwde versie.”

In het nieuwe logo zijn de hoofdkleuren rood en geel nog altijd opgenomen, maar het woord ‘land’ staat in het groen. “De groene kleur is bedoeld om de prachtige natuur in het park en de bosrijke omgeving in de verf te zetten”, zegt Verelst. “De naam Bobbejaanland wordt overkoepeld door een gele lijn in de vorm van een attractiespoor of van een hoed. Dat laatste symboliseert de zin voor avontuur en geeft een belangrijke knipoog naar het verleden en naar oprichter Bobbejaan Schoepen.”

Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland. © Mia Uydens

Grote evolutie

De timing voor het nieuwe logo is volgens Verelst geen toeval. “Als het park een grote evolutie doormaakt, dan is de lancering van een nieuw logo een logisch gevolg”, benadrukt ze. “Bobbejaanland focuste de voorbije jaren sterk op thematisering. In 2019 opende het attractiepark Land of Legends, een nieuwe themazone met de Fury, de snelste ‘triple launch coaster’ van de Benelux. In 2022 konden bezoekers voor het eerst kennismaken met Nickelodeon-personages zoals SpongeBob en PAW Patrol. Bobbejaanland sloot het seizoen vervolgens af met de strafste Halloween ooit.”

In 2023 mogen bezoekers zich verheugen op het nieuwe thema van de 30-jaar oude Indiana River. De heropening van deze Bobbejaanland-klassieker vormt ook het startschot voor de nieuwe themazone Mystery Bay.

Op zaterdag 1 april, bij de start van de paasvakantie, opent Bobbejaanland opnieuw de deuren. Fans die intussen benieuwd zijn naar de werkzaamheden aan de Indiana River, kunnen mee volgen via de sociale media van het park.

Het logo van Bobbejaanland zit in een nieuw jasje © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER