De hond hing vast aan het hek
Jeffrey Roos

Hondenbaasje bindt agressieve hond vast aan hek van overvol dierenasiel in Oostende: "Ik ben ten einde raad"

In Oostende heeft een hondenbaasje zijn hond vastgebonden aan het hek van een dierenasiel. De hond was elf jaar het huisdier van zijn baasje. "We krijgen elke week tientallen aanvragen van mensen die afstand willen doen van hun hond, terwijl ons asiel barstensvol zit", reageert Fabrice Goffin van het asiel Blauw Kruis van de Kust.

Het dierenasiel in Oostende deed vandaag een opvallende ontdekking.  Iemand had zijn hond vastgebonden aan het hek van het asiel. De eigenaar neemt na elf jaar afscheid van zijn hond en liet een briefje na. "Ik kan nergens terecht om hem te plaatsen of in te laten slapen", staat te lezen.

Agressieve hond

"Zelfs kinderen valt hij aan", gaat de tekst op het briefje verder. "Hij is te vergelijken met de Gelaarsde Kat, maar dan in een hondenversie. Ik mag normaal geen dieren op mijn studio van 40 vierkante meter houden. Toch had ik Cezar steeds bij me. Het lukt gewoon niet meer."

Het dierenasiel waar de hond werd achtergelaten, is niet te spreken over de actie van het baasje. "Hoe kan je in godsnaam je huisdier na elf jaar op deze manier achterlaten? Dat moet je echt kunnen", zegt Fabrice Goffin van het Blauw Kruis van de Kust. "Weet je dat we deze week alleen al tien aanvragen hebben gekregen van baasjes die afstand willen doen van hun hond? En dat terwijl alle asielen overvol zitten!"

Een hond is niet goedkoop

"Tijdens corona namen heel wat mensen een huisdier in huis om wat gezelschap te hebben tijdens de eenzame dagen maar nu kunnen ze weer buiten. Heel veel mensen worden tegenwoordig geconfronteerd met de hoge kosten om te leven en dan kan een hond er niet meer bij."

Het dierenasiel kan via de chip van de hond achterhalen wie de eigenaar is. "Zo kunnen we hem contacteren", gaat voorzitter verder. "Als je weet dat je hond gechipt is en je hem toch zo achterlaat, dan ben je radeloos. Maar ik heb geen medelijden met die man. Wel heb ik medelijden met de hond."

Meest gelezen