De woning waar de kleine Firdaous werd doodgeschoten in Merksem.
Volledig scherm
De woning waar de kleine Firdaous werd doodgeschoten in Merksem. © Marc De Roeck

‘El Magico’, oom van vermoorde Firdaous (11), veroordeeld tot acht jaar cel voor mislukte invoer van 771 kilo cocaïne

AntwerpenYounes El B., de broer van vermeende drugsbaron Othman El B. en oom van het vermoorde meisje Firdaous (11), is vanmorgen veroordeeld tot acht jaar celstraf. De man die zich op de chatdienst bediende van de nickname ‘Othman Broeder’, had een bediende van een havenbedrijf omgekocht om hem te helpen bij het invoeren van containers met cocaïne. De bediende Mara D.S. kreeg drie jaar celstraf met uitstel.

  1. Is er een verband tussen je gezondheid en stadslawaai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”
    PREMIUM

    Is er een verband tussen je gezondheid en stadsla­waai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”

    Wie in de stad woont, weet alles over het lawaai van aanschuivende auto’s, krijsende tramwielen of het uitbundige nachtleven. Het burgerschapsproject De Oorzaak wil daarom bekijken of er een verband bestaat tussen je gezondheid en dat stadsrumoer. Daarom installeerden ze sensoren aan enkele huizen. “De geluidsintensiteit in de straten varieert afhankelijk van het tijdstip, maar in sommige buurten is er gewoon altijd lawaai. Denk dan aan de Leien”, zegt onderzoekster Paulien Decorte.
    Antwerpen
  2. Tienduizend hoogtemeters, 350 kilometer non-stop: Antwerpse sportcoach Elias (32) verlegt alwéér zijn grenzen voor chronisch zieke kinderen
    PREMIUM

    Tiendui­zend hoogteme­ters, 350 kilometer non-stop: Antwerpse sportcoach Elias (32) verlegt alwéér zijn grenzen voor chronisch zieke kinderen

    Zestien uur op de klimfiets voor het goede doel: daar had de Antwerpse sportcoach Elias Renard (32) zaterdag op gerekend. Het werden er dik negentien op de flanken van de Col du Rosier, een kuitenbijter van 4,4 kilometer die we kennen van Luik-Bastenaken-Luik. “Ik heb zwaar afgezien, ik had het koud in de afdalingen en mijn eten kwam geregeld ‘naar boven’. Gelukkig had ik fantastische supporters.” Check: de 10.000 beoogde hoogtemeters zijn afgevinkt.
    Antwerpen