© ATV

Gent Jazz gered dankzij overnemer, nog geen duidelijkheid over Jazz Middelheim

Antwerpen, Gent -

Greenhouse Talent, een bekende concertorganisator met stevige roots in de Gentse muziekwereld, redt het Gentse muziekfestival Gent Jazz. Dat maakt het bekend via een persbericht. Voor Jazz Middelheim is er nog geen duidelijkheid.

Geert Neyt, Dante Bellon

Aanvankelijk deed geen enkele speler in het dossier van Gent Jazz triomfantelijke uitspraken alvorens de onderhandelingen waren afgerond, maar in de coulissen vernamen we van verschillende insiders dat “een deal in de maak” was met Greenhouse Talent, een bekende concertorganisator. Op vrijdag werd het nieuws ook bevestigd.

LEES OOK. Antwerpse muzieksector houdt pleidooi voor voortbestaan van Jazz Middelheim

Greenhouse Talent is een onafhankelijke concertorganisator, promotor en boeker met een hoofdkantoor in de Lange Violettestraat in Gent. Het heeft veel expertise en organiseert jaarlijks meer dan vijfhonderd concerten en shows in alle genres en in binnen- en buitenland.

In eigen stad is Greenhouse Talent als organisator het best bekend door grote openluchtconcerten op het Sint-Pietersplein, met wereldartiesten als Prince, Leonard Cohen, Björk, Massive Attack en Ennio Morricone.

Gevraagd naar een reactie op de eerdere speculaties wilde Pascal Van De Velde, de zaakvoerder van Greenhouse Talent, “het vel van de beer niet verkopen” voor hij geschoten was. “Ik kan alleen bevestigen dat wij niet de enigen zijn die interesse hebben in Gent Jazz en een voorstel hebben ingediend”, zei hij.

LEES OOK. Financieel wanbeheer deed Gent Jazz en Jazz Middelheim de das om: “Megalomaan en veel te hoge onkostennota’s”

Pascal Van De Velde haalde Leonard Cohen in 2012 naar het Gentse Sint-Pietersplein. Andere wereldsterren zouden volgen. ©  fvv

LEES OOK. Failliet verklaard Jazz Middelheim nam in de voorbije 50 jaar meermaals andere gedaantes aan: een ‘jazzcat’ met negen levens

Over de inhoud van dat voorstel wil hij nog niets kwijt, maar in de wandelgangen is te horen dat het om een goed uitgewerkt en verregaand bod zou gaan. Het personeel van Gent Jazz zou aan boord kunnen blijven.

Of het pakket ook een reddingsboei bevat voor het Antwerpse festival Jazz Middelheim, wil Van De Velde bevestigen noch ontkennen. Bij Greenhouse Talent hopen ze voor eind januari uitsluitsel te krijgen over het mogelijke tweede leven voor Gent Jazz.

Gent Jazz kreeg elk jaar 260.000 euro subsidies van de Stad Gent – geld dat ook na het faillissement beschikbaar blijft. “We zijn als Stad op de hoogte gesteld van een overnamevoorstel door de curator”, bevestigt schepen van Cultuur Sami Souguir (Open Vld). “Maar we kunnen pas reageren wanneer er een definitieve beslissing is. Uiteraard is dit hoopvol nieuws voor alle fans van Jazz Gent.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV