© ATV

Union - Antwerp en Zulte Waregem - KV Mechelen zijn de halve finales in de Croky Cup, Defour: “Ik schat onze kansen fiftyfifty”

Een ‘Antwerpse’ finale in de Beker van België? Het is zomaar mogelijk. Antwerp FC en KV Mechelen werden niet tegen elkaar uitgeloot in de halve finales van de Croky Cup. De Great Old neemt het begin februari op tegen Union en Malinwa moet voorbij Zulte Waregem voor een plek in de finale.

havg, dige

De heenwedstrijden worden afgewerkt op 1 en 2 februari. De terugwedstrijden volgen een maand later op 1 en 2 maart. Antwerp speelt eerst in het Dudenpark en speelt de return in het eigen Bosuilstadion. Ook KV Mechelen speelt de heenwedstrijd op verplaatsing. De finale gaat door in het Koning Boudewijnstadion in het weekend van 29 en 30 april en 1 mei.

Steven Defour: “Iets recht te zetten tegen Zulte Waregem”

Met een dubbele confrontatie tegen Zulte Waregem, en de heenmatch buitenshuis, viel voor KV Mechelen de meest gunstige loting uit de bus, ook al tellen uitdoelpunten niet langer dubbel. “Voor beide ploegen is dit een mooie gelegenheid om de finale te halen”, zei Malinwacoach Steven Defour onmiddellijk na de trekking.

“Antwerp of Union als tegenstander was sowieso moeilijker geweest voor ons. Ik schat de kansen op fiftyfifty. Met Vormer en Brüls deed Zulte Waregem twee uitstekende transfers. Hopelijk kunnen we richting de heenmatch begin februari daar iets tegenover zetten qua versterking. Na de verloren competitiematch van vorig weekend hebben we tegen Zulte Waregem sowieso nog iets recht te zetten. Mijn spelers zijn op revanche belust.”

Raakt KV Mechelen voorbij Essevee, dan wacht misschien wel een volledig Antwerps getinte finale tegen de Great Old. “Antwerp – KV Mechelen zou een mooie affiche zijn”, vindt ook Defour, die in Antwerpen woont en een jaar voor het Stamnummer 1 uitkwam. “Met Ritchie De Laet klikte het ontzettend goed in mijn Antwerpperiode. Net als met de dokter, bij wie ik een abonnement had. (lacht) Maar laat ons maar eerst die laatste horde richting de finale nemen.”

Herbekijk hier de loting: