“We zitten opnieuw in een stierenmarkt”

Volgens de bekende belegger Edward Yardeni ligt de berenmarkt achter ons. Dankzij de dalende gasprijzen in Europa, het einde van het ‘Zero COVID’-beleid in China en de Amerikaanse subsidies kijkt hij door een roze bril naar de toekomst. Hij laat zich daarbij niet afschrikken door het verstrakkende geldbeleid van de centrale banken. “De wereld zal gewoon teruggaan naar een situatie die vroeger normaal was, namelijk een omgeving met redelijke rentevoeten”, klinkt het.

Waarom is dit belangrijk?

Inflatie, stijgende rentes, angst voor een recessie: die drie elementen duwden de markten in 2022 naar beneden. Nu, aan het begin van het jaar, lijken ze zich aan het herstellen te zijn.

In het nieuws: Yardeni is ervan overtuigd dat de rally op de beurzen nog maar net is begonnen.

  • "De Amerikaanse aandelen hebben op 12 oktober hun bodem bereikt. Dat was het einde van de berenmarkt. We bevinden ons opnieuw in een stierenmarkt", zegt hij in een reactie tegenover het persagentschap Bloomberg.
  • De S&P500 noteert nu zo'n 11 procent in de plus tegenover dat dieptepunt.
  • De bekende belegger sluit wel niet uit dat er nog volatiele handelsdagen aan de horizon lonken.

D

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer