Ontsnapt Duitsland aan een recessie?

De economische groei in Duitsland, de grootste economie van Europa, stagneerde in het vierde kwartaal. In het derde kwartaal was er nog sprake van een bescheiden groei met 0,4 procent. Het doemscenario – een Duitse recessie – blijft daarmee uit.

Waarom is dit belangrijk?

Door de torenhoge inflatie, stijgende rentes en fors opgelopen energieprijzen zat de angst voor een recessie in de grootste economie van Europa er goed in. Maar uit de jongste groeiprognose van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek, blijkt dat er (momenteel) nog geen sprake is van een Duitse economische krimp.

In het nieuws: De Duitse economie is vorig jaar harder gegroeid dan verwacht.

  • In het vierde kwartaal is de groei gestagneerd, na een toename met 0,4 procent in het derde kwartaal. Dat blijkt uit een eerste prognose van Destatis.
  • Het Duitse bruto binnenlands product steeg met 1,9 procent op jaarbasis. Economen bevraagd door het persagentschap Reuters rekenden op een groei met 1,8 procent.
  • "Er waren ernstige materiaaltekorten en leveringsproblemen, sterk stijgende prijzen van onde
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer