©  AFP

Real Madrid neemt het in halve finale WK voor clubs op tegen Seattle, Al-Ahly of Auckland

Champions League-winnaar Real Madrid neemt het in zijn halve finale op het WK voor clubteams (1-11 februari) op tegen het Amerikaanse Seattle, het Egyptische Al-Ahly of het Nieuw-Zeelandse Auckland. Dat is het resultaat van de loting van vrijdag in het Marokkaanse Salé.

Bron: BELGA

De winnaar van het duel tussen het Saoedische Al-Hilal en het Marokkaanse Wydad Casablanca, de club van onze landgenoot Reda Jaadi en nieuwkomer Didier Lamkel Zé, treft het Braziliaanse Flamengo, winnaar van de laatste Copa Libertadores.

Real Madrid won het WK voor clubteams in 2014, 2015, 2016 en 2018. De voorbije negen jaar won de Champions League-winnaar ook telkens het WK voor clubs. De zege van het Braziliaanse Corinthians, in 2012 tegen Chelsea, was de laatste niet-Europese overwinning.

De Seattle Sounders zijn de eerste vertegenwoordiger van de MLS, die deelnemen aan het WK voor clubs. Dat gaat dit jaar door in Marokko. Naast de continentale kampioenen is ook Al-Ahly, verliezend finalist van de Afrikaanse Champions League, van de partij. Bij de Egyptenaren staat Percy Tau (ex-Union, Club Brugge en Anderlecht) onder contract.

Programma:

Eerste ronde (1 februari):

Al-Ahly (Egy) - Auckland City (NZe)

Tweede ronde (4 februari):

Seattle Sounders (VSt) - Al-Ahly of Auckland

Wydad Casablanca (Mar) - Al-Hilal (ASa)

Halve finales:

(7 februari)

Flamengo (Bra) - Wydad of Al-Hilal

(8 februari)

Real Madrid (Spa) - Seattle of Al-Ahly of Auckland

Finale op 11 februari

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer