Wirestock on Freepik

Bijgeloof of niet? Zwarte katten uit Oostends dierenasiel vinden moeilijker baasje

Van alle katten in het dierenasiel "Het Blauwe Kruis van de Kust" in Oostende, blijven de zwarte katten het langst. Ze vinden moeilijker een nieuw baasje dan katten met een andere haarkleur. Met bijgeloof zou het niks te maken hebben. "Ze zijn minder goed zichtbaar op een foto", verklaart de voorzitter van het dierenasiel. 

Op vrijdag de dertiende zal er misschien geen enkele zwarte kat opgehaald worden in dierenasielen. Volgens een volkswijsheid zou het ongeluk brengen om zo'n kat op je pad te kruisen. Maar ook tijdens de rest van het jaar vinden poezen met een zwarte vacht blijkbaar niet snel een nieuwe thuis. 

"Zwarte katten zijn minder populair dan andere", vertelt Fabrice Goffin van het dierenasiel in Oostende. "Dat heeft niks met bijgeloof te maken, maar een reactie die we vaak krijgen, is dat zwarte katten minder goed te zien zijn op een foto. Dat is een bijzondere opmerking, maar blijkbaar zijn mensen daar bezorgd over."

"Bij de kittens, de heel kleine katjes, merken we dat effect niet. Die katjes worden even snel opgehaald als katten met andere kleuren. Eens ze volwassen zijn, worden de zwarte katten minder populair. Zelf vind ik dat jammer, want voor mij is een zwarte kat fenomenaal. De karaktertrekken van een kat gecombineerd met de zwarte kleur pas helemaal." 

Meest gelezen