Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) wil met een zogenaamde 'fuel extension' van Doel 4 en Tihange 3 de bevoorradingszekerheid in de komende winters garanderen.
Volledig scherm
Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) wil met een zogenaamde 'fuel extension' van Doel 4 en Tihange 3 de bevoorradingszekerheid in de komende winters garanderen. © Photo News / AP

Van der Straeten wil Doel 4 en Tihange 3 al in winter van 2025-2026 gebruiken om stroomtekort te vermijden

Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) hoopt de reactoren van Doel 4 en Tihange 3 al in de winter van 2025-2026 te kunnen gebruiken. Ze voert daarover gesprekken met exploitant Engie, die officieel buiten het akkoord om de levensduurverlenging vallen.

107 reacties

  • guido Bervoets

    1 jaar geleden
    In 2017 tekende de N-VA samen met de MR een akkoord om zeven tot negen gascentrales te laten bouwen om de kernuitstap op te vangen. En het jaar nadien lieten ze de regering vallen voor een pact waar nadien niets meer werd gehoord. Als het hun menens was geweest om de kernuitstap terug te draaien hadden ze de regering moeten laten vallen over dat onderwerp, dan waren ze tenminste consequent geweest. Maar dat deden ze niet.
  • Ronny Severeyns

    1 jaar geleden
    Zowat iedere partij verketerde NVa omdat ze de sluiting van de kerncentrales wilden tegenhouden. Onder impuls van groen is de hele procedure onherroepelijk in gang gezet. Nu gaan ze, opnieuw onder impuls van groen de uitbater verplichten om langer open te blijven. Onthoud dit maar bij de volgende verkiezingen, het nieuwe excuus om de factuur de hoogte in te jagen is gevonden
  • STEFAAN DHEEDENE

    1 jaar geleden
    Die Tinne Van der Straeten gaat nog gesprekken voeren met Engie. Ik dacht dat ze al vanaf begin 2022 gesprekken voerde met Engie. Als ze in 2023 nog altijd tot geen akkoord gekomen zijn, zal er niks van komen. Maar ja de Groenen blijven in hun eigen fantasiewereld geloven.
  • Gino Sinnesael

    1 jaar geleden
    Ik lees op de website/standpunten van Groen: "Voor kernenergie en fossiele brandstoffen is er geen plaats in dit groene energiemodel." De zoveelste bocht van deze partij die draait met de wind? Of zegt deze minister het tegenovergestelde van haar partijtje? Loyaliteit zoek bij Groen? Hoeveel hebben die 'groene' standpunten en 'het betere bochtenwerk' van Vivaldi ons reeds gekost?
  • gunter franquet

    1 jaar geleden
    koop een elektrische wagen , die verslijt niet wegens geen stroom