©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Weekend zonder alcohol achter het stuur: vijf bestuurders betrapt in Tongeren

Tongeren -

Tijdens alcoholcontroles in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft politie Tongeren 431 bestuurders laten blazen. Vijf bestuurders hadden te veel gedronken. De politie Lanaken-Maasmechelen hield ook controles. Ook daar waren vijf bestuurders onder invloed van alcohol.

Marij Wyers

In het hele land zijn er dit weekend controles tijdens het ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’. Politie Tongeren vatte post op de Hasseltsesteenweg, Stationsplein en Luikersteenweg. Naast de bestuurders die te veel alcohol dronken om nog te mogen rijden, waren er nog twee bestuurders onder invloed van drugs, en er waren bestuurders die werden geverbaliseerd voor verlopen keuring, rijden zonder veiligheidsgordel en zonder verzekering of inschrijving. Twee beginnende bestuurders reden zonder begeleider. Ze hadden evenmin een L-sticker op de achterruit en moesten hun auto laten staan. Een van de bestuurders bij de controle bleek geseind. Die werd gearresteerd.

In de zone Lanaken-Maasmechelen lieten de politieploegen 378 bestuurders blazen. Vijf bestuurders hadden een glas te veel op en drie bestuurders hadden drugs genomen. Een van de bestuurders had cannabis bij. Een ander werd bestuurlijk aangehouden wegens illegaal verblijf in het land.

(maw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer