De twee vermiste Britten: Chris Parry (28) en Andrew Bagshaw (48)
Volledig scherm
PREMIUM
De twee vermiste Britten: Chris Parry (28) en Andrew Bagshaw (48) © Arnaud De Decker/THE SPEARHEAD FOUNDATION via REUTERS

Drie dagen voor ze spoorloos verdwenen, sprak onze reporter met twee Britse vrijwilligers in Oekraïne: “De Russen zijn vlakbij”

Op vrijdag 6 januari rijden twee Britse vrijwilligers, Chris (28) en Andrew (48), van Kramatorsk naar de verwoeste stad Soledar in het oosten van Oekraïne. Ze willen er inwoners evacueren, maar het loopt niet als gepland. De Russische Wagner-groep rukt op, en alle verbinding met de twee vrijwilligers wordt verbroken. Het Laatste Nieuws kon de twee vrijwilligers interviewen in Bachmoet, drie dagen voor hun verdwijning.

17 reacties

  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Frederik Lootens : Ik sluit me bij u aan;
  • Frederik Lootens

    1 jaar geleden
    Prachtig,dit zijn voorbeelden,waar er velen niet kunnen aanstippen,waar ik met alle nederigheid ook bij ben.Voor die helden ,die zich inzetten om anderen te redden,met als groot risico hun eigen leven te verspelen. Respect en nog eens RESPECT.
  • jan tobbak

    1 jaar geleden
    de mens zal nooit stoppen met problemen zoeken en oorlog maken en de toekomst gebrek aan drinkbaar water en grondstoffen zal het alleen erger maken
  • Guy De Vos

    1 jaar geleden
    Krim brug volledig vernietigen of blijft het westen de Russen in de watten leggen?
  • jan wuyts

    1 jaar geleden
    de Russen blijven komen zoals in WO2 er sneuvelen er 1000 de volgende staan er 10.000 en de dag daarop nog eens 10.000 enz.