Archiefbeeld. Een Britse Challenger 2 tijdens een missie in Irak in 2004.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Een Britse Challenger 2 tijdens een missie in Irak in 2004. © rv

Britten sturen 14 zware gevechtstanks naar Oekraïne

UpdateHet Verenigd Koninkrijk zal de komende weken 14 Challenger 2-tanks leveren aan Oekraïne. Dat bevestigt Downing Street zaterdagavond (lokale tijd). Het is zo het eerste westerse land dat zware gevechtstanks stuurt, om Kiev te helpen het hoofd te bieden aan de Russische invasie.

109 reacties

  • FILIP ELGERS

    1 jaar geleden
    Een open veld tankoorlog mag dan mss wel als ouderwets worden afgedaan, maar plaats twintig zo'n tanks in een stedelijke rand en nog eens 10 in tweede lijn dan zullen deze lange tijd significant het verschil maken hoor. Geen doorkomen aan.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Wat Oekraïene nodig heeft zijn minstens 300 dezelfde tanks. Leopards-tanks als Duitsland een export-licentie wilt geven aan de Europese landen die deze tanks hebben EN het neutrale Zwitserland de munitie voor die tanks wilt leveren ... OF Abrams tanks van de VS. Ze hebben er duizenden. Het moeten bijna uitsluitend stocks zijn want elk Europees land moet zijn arsenaal behouden voor eigen verdediging maar ook voor een eventuele daadwerkelijke steun op Oekraiens grondgebied.
  • Joannes Maes

    1 jaar geleden
    Men heeft eerst de oude Sovjet brol opgesoupeerd en nu de oude NAVO brol en zo worden onze legers misschien toch nog eens goed uitgerust, we betalen toch al genoeg belastingen, dan mogen onze militairen ook goed werkmateriaal hebben .
  • Carlo Everaert

    1 jaar geleden
    Er worden officieel 14 tanks geleverd. Voor de Russen niet om over te panikeren. Maar wie gaat ze tellen als er 50 of meer geleverd worden?
  • Dany Herman

    1 jaar geleden
    We zouden er wel willen geven maar hebben zelf geen Beter drones en ander slim spul, anti tank wapens en sluipschutters bij de vleet dat is nodig