Vader en oudste zoon overleden na CO-vergiftiging in Hooglede, middelste zoon nog in levensgevaar

In Hooglede zijn een vader (44) en zijn oudste zoon (16) overleden door een CO-vergiftiging. De moeder en de twee jongere zonen waren in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. De middelste zoon van 14 heeft nog altijd intensieve verzorging nodig, de moeder en jongste zoon (9) zijn intussen aan de beterhand.

Vanmorgen zijn in de Honzebroekstraat in Hooglede de levenloze lichamen van een vader en een zoon gevonden in de gezinswoning. Ook de moeder en twee jongste zonen werden in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.

 Het parket heeft intussen bevestigd dat het om CO-vergiftiging gaat. Er wordt nog gezocht naar de oorzaak ervan.

De ouders van het gezin hebben een bedrijf waar ze containers verhuren voor onder meer afbraakwerken. Maar vanmorgen kwamen ze daar niet opdagen en toen is een familielid bij hen thuis gaan kijken. Tom Janssens van het parket van West-Vlaanderen: "Een schoonzus is naar het huis gaan kijken en heeft iedereen in bed gevonden. De vader (44) en een zoon (16) waren overleden."

De moeder (42) en twee andere zonen (14 en 9) zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Brugge gebracht. De zoon van 14 ligt nog steeds op de afdeling intensieve verzorging. De moeder en jongste zoon zijn intussen wel aan de beterhand.

BEKIJK - "In de streek is het gezin zeker niet onbekend", zegt Burgemeester Demeyere:

Videospeler inladen...

Meest gelezen