Moeder en jongste zoon aan beterhand na CO-vergiftiging waarbij vader en zoon (16) omkwamen, derde zoon nog altijd kritiek

Een gezin in Hooglede (Roeselare) werd zaterdag het slachtoffer van CO-vergiftiging. De vader (44) en oudste zoon (16) van het gezin werden zaterdagochtend dood aangetroffen. De moeder (42) en de jongste zoon (9) zijn aan de beterhand, de middelste zoon (14) ligt nog op intensieve zorg.

Matthias Robbe, Cedric Lagast, Gilles Liesenborghs
Bron: Belga

De precieze oorzaak van de CO-vergiftiging in een woning in de Honzebroekstraat in Hooglede is nog niet bekend, maar het parket kan nu met zekerheid bevestigen dat het wel degelijk om CO-intoxicatie ging. Het incident werd ontdekt door een familielid. De vader van het gezin in kwestie is eigenaar van een bedrijf dat gespecialiseerd is in afbraakwerken, en containers verhuurt. Ook deze zaterdag zou er in het bedrijf gewerkt worden. Maar toen een familielid daar vanochtend arriveerde, was er niemand aanwezig op de bedrijfssite.

Ongerust reed de vrouw naar de woning van het gezin. “Toen het ouderlijk koppel niet kwam opdagen, is een schoonzus van de ouders hen gaan zoeken”, aldus persmagistraat Tom Janssens. Ze ging het huis binnen, en trof de vijf gezinsleden bewusteloos aan in hun bed.

“De brandweer heeft op de bovenverdieping van het huis met hun apparatuur een verhoogde CO-concentratie vastgesteld”, zegt Janssens. “Bovendien hadden de slachtoffers de uiterlijke kenmerken van een CO-intoxicatie.” Er is een deskundige aangesteld, die verdere vaststellingen zal doen en de oorzaak moet trachten te achterhalen.

Voor de vader en zijn oudste zoon kon geen hulp meer baten. “De moeder en de jongste zoon hebben een tijd in een decompressiekamer gelegen in het AZ Sint-Jan en zijn aan de beterhand”, zegt Janssens. “De middelste zoon ligt nog altijd op de dienst intensieve zorg.”

©  Matthias Robbe

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen