© Chris Nelis

UPDATE. Onderzoek wijst uit dat Kroaat (40) door val is omgekomen na verjaardagsfeestje in Hoevenzavel

Genk -

In een huis op de Hoevenzavellaan in Genk is zaterdagmorgen een veertigjarige Kroaat dood aangetroffen. Het slachtoffer lag onder aan de trap. Uit onderzoek van de wetsgeneesheer en uit verklaringen blijkt dat de man uit Antwerpen door een val omkwam.

Chris Nelis/Marij Wyers

“De drie Kroatische vrienden van het slachtoffer werden verhoord en ze mochten zaterdagavond beschikken”, zegt persmagistraat Pieter Strauven van het parket Limburg.

Op het adres op de Hoevenzavellaan waar het slachtoffer zaterdagmorgen omkwam, wonen twee Kroatische mannen. Een van die flatbewoners organiseerde vrijdagavond een feestje voor zijn verjaardag eerder in de maand. Twee bevriende Kroaten uit Antwerpen waren uitgenodigd. Ze vierden de hele avond samen. “Een van de bezoekers werd zaterdagochtend dood aangetroffen, onder aan de trap. Het gaat om een Krotatische man van veertig jaar. Een wetsarts en het gerechtelijk labo werden gevraagd om de omstandigheden van het overlijden te onderzoeken”, zegt persmagistraat Pieter Strauven van het parket Limburg.

Het onderzoek werd gevoerd om verdachte omstandigheden uit te sluiten. “De drie mannen die nog aanwezig waren in het gebouw werden gearresteerd. Ze werden zaterdag met een tolk verhoord”, zegt persmagistraat Strauven. Hun verklaring werd vergeleken met de bevindingen van de wetsarts. Daaruit is gebleken dat het om een noodlottige val gaat.

(cn, maw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer