Stijn Wuytens - archiefbeeld ©  BELGA

FC Köln smeert kansarm Lommel SK forfaitnederlaag aan

In het Franz-Kremer-Stadion ging Lommel SK zaterdagmiddag met de billen bloot. Een kansarm groen-wit slikte maar liefst vijf doelpunten in de oefenpartij tegen de Duitse Bundesligaclub FC Köln: 5-0.

Sven Claes

De defensieve problemen van hoofdtrainer Steve Bould zijn inmiddels gekend. Kapitein Glenn Neven verving aan de rechterkant de geblesseerde Rafik Belghali, aan de linkerkant stond verrassend de heropgeviste centrale middenvelder Enrik Ostrc geposteerd. De Spaanse flankverdediger Eric Monjonell ontbrak in Keulen omwille van onbekende redenen. Ook Juho Talvitie en de vertrekkende Troyes-huurling Nassim Chadli waren niet van de partij.

Eenrichtingsverkeer

De partij begon met een halfuur vertraging, omdat de Lommelse spelersbus in de file stond. Eens er eindelijk werd afgetrapt, was het eenrichtingsverkeer van de thuisploeg. Na twaalf minuten rolde Schmitz de Lommelse defensie een eerste keer op: 1-0. Ook na die openingstreffer bleef FC Köln - dat met Pedersen en Kilian nog twee spelers zag uitvallen - de gevaarlijkste ploeg. Al ontbrak het de Duitsers nog de nodige efficiëntie voor doel.

Keulens doelpuntenfestival

Dat zou in de tweede helft snel veranderen. Lommel had dan Jari De Busser, Laurent Lemoine en Christophe Kabongo op het Duitse toneel gebracht. Maar ook zij zagen hoe Huseinbasic met een intikker al snel de voorsprong verdubbelde. Nog voor het uur besliste Olesen helemaal de partij met een derde Duits doelpunt: 3-0.

De Noord-Limburgers kwamen er voorin nooit aan te pas en achterin werden de defensieve problemen pijnlijk blootgelegd. FC Köln speelde nadien de wedstrijd zonder moeite uit. In het slotkwartier droogden Huseinbasic en Olesen de Noord-Limburgers helemaal af met een forfaitnederlaag: 5-0. FC Köln ontvangt volgende week zaterdag Werder Bremen, Lommel SK tript vrijdag naar Roeselare voor Club NXT.

LOMMEL SK: Ivezic (46’ De Busser) - Neven (46’ Lemoine), Amankwah, Wuytens (56’ Granell), Ostrc (46’ Kabongo) - Thordarson (43’ Metinho), Henkens (65’ Lama), Vansca (76’ Cauë) - Martinez (85’ Neyens), Kadiri (65’ Mijovic), Anello (53’ Benhaddane).

DOELPUNTEN: 12’ Schmitz 1-0, 53’ Huseinbasic 2-0, 59’ Olesen 3-0, 76’ Huseinbasic 4-0, 78’ Olesen 5-0.

Aangeboden door onze partners