©  BELGAIMAGE

Wouter Vandenhaute wil opleidingshoofd Jean Kindermans bij Anderlecht houden: “Willen graag met hem verder”

Wouter Vandenhaute kwam in zijn uitgebreid interview op de website van Anderlecht zaterdag terug op de zaak-Jean Kindermans. Het hoofd jeugdopleidingen van paars-wit zou volgens verschillende mediaberichten moeten vertrekken. Wouter Vandenhaute gaf aan de komende jaren te willen blijven werken met Kindermans. “We hopen dat hij deel zal uitmaken van de toekomst”, aldus de sinds zaterdag ‘niet-uitvoerend voorzitter’ van de Brusselaars.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

Vandenhaute begon zijn hoofdstuk over de paars-witte jeugdopleiding met een scherpe noot. “Als het gaat over Neerpede, moeten we kritisch naar onszelf durven kijken. Ik denk dat we met Neerpede een aantal stappen moeten zetten. Neerpede was 15 jaar geleden ver voor op de meeste academies. Er is fantastisch werk geleverd, en tot op vandaag wordt er zeer goed gewerkt. Maar we moeten ervoor zorgen dat we de voorsprong die we vandaag hebben niet verliezen.”

“Daarom moeten we dringend een aantal vernieuwingen doen. In de eerste plaats moeten we naar onze infrastructuur kijken, want daar lopen we gewoon achter. Daar moeten we werk van maken en oplossingen voor zoeken, en daar zijn we ook volop mee bezig. We hebben daar geld voor uitgetrokken.”

Jean Kindermans staat ruim zestien jaar aan het hoofd van Neerpede, maar zou zijn vooropzeg hebben gekregen van het bestuur. “Hij is altijd heel belangrijk geweest in het verhaal van Neerpede”, gaf Vandenhaute toe. “Hij is de architect van dat verhaal, en we willen ook graag met Jean verder werken. We hopen dat hij ook deel zal uitmaken van de toekomst. Ik hoop dat in de komende periode Jean en Jesper (Fredberg, red.) tot een vernieuwde overeenkomst kunnen komen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer