Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Nog meer vertrouwelijke overheidsdocumenten gevonden in huis van Amerikaanse president Joe Biden in Delaware

In het huis van de Amerikaanse president Joe Biden in Wilmington, Delaware, zijn nog vijf extra pagina's vertrouwelijke regeringsdocumenten gevonden, dat heeft het Witte Huis gemeld. Ze werden meteen overgedragen aan het departement Justitie. Eerder werden al vertrouwelijke documenten aangetroffen, onder meer in een voormalig kantoor van de president bij een denktank in Washington.

De gevonden documenten dateren uit de periode dat Biden vicepresident was, tussen 2009 en 2017 onder toenmalig president Barack Obama. Ze zijn donderdagavond aangetroffen in een ruimte naast de garage van de woning, zei de advocaat van Biden, Richard Sauber.

Sauber verklaarde dat de nieuw gevonden pagina's onmiddellijk zijn overhandigd aan het ministerie van Justitie. De minister van Justitie, Merrick Garland, had enkele dagen geleden een speciale aanklager aangesteld om de zaak uit te klaren.

Maandag raakte al bekend dat Biden een klein aantal geheime documenten uit zijn tijd als vicepresident onder Barack Obama bewaarde in een privékantoor bij een denktank. Donderdag werd duidelijk dat ook vertrouwelijke documenten zijn aangetroffen in de garage van zijn privéwoning in Wilmington, in de Amerikaanse staat Delaware, en in een aanpalende ruimte. 

Biden en het Witte Huis hebben veel kritiek gekregen op hun manier van communicatie over de zaak.

Meest gelezen