Kan jouw baas je controleren? HR-specialist verduidelijkt de regels.
Volledig scherm
PREMIUM
Kan jouw baas je controleren? HR-specialist verduidelijkt de regels. © Getty/rv

Opgelet, uw werkgever ziet u! Bedrijven kunnen checken wat je doet tijdens de werkuren

Een Canadese vrouw is ontslagen nadat haar werkgever met speciale software haar werkgedrag op haar computer had gecontroleerd. Ook jouw baas in België mag je controleren, zeggen specialisten. Kan je baas je activiteit op je laptop dan monitoren? En hoever mag hij daarin gaan? Jurdische experts leggen de regels uit.

63 reacties

  • Tina Colpaert

    1 jaar geleden
    En waarom niet tijdens de werk uren word je ook door u baas werkgever betaald dus niet om u fbook te controleren dat kan id pauze of sigaretten te gaan roken terwijl de collega wel verder werkt!
  • Marko Decandt

    1 jaar geleden
    Ik zou vooral bij mijn baas wel eens willen meekijken wat zij doet, want ik heb vaak het gevoel dat ze enkel en alleen mijn werk controlleert en niets anders. Dat kan de bedoeling toch niet zijn van een baas?
  • Gisèle Moens

    1 jaar geleden
    Nooit begrepen waarom 4/5-werknemers door het thuiswerk tijdens Corona plots voltijds werkten…
  • Eddy Vermeulen

    1 jaar geleden
    Ook kan de werkgever dan echt zien wie zijn werk doet en wie niet. Omdat de ene niet meer met de andere zijn pluimen kan gaan lopen.
  • Patrick Mechels

    1 jaar geleden
    Respect en menselijkheid berust op wederzijds vertrouwen. Ik stel mij de vraag wat sommigen echt doen of te doen hebben als ze dit lopen te controleren.