Middelste zoon verkeert nog steeds in coma na CO-drama waarbij vader en oudste zoon omkwamen, lag pelletkachel aan de basis?

De middelste zoon (14) van het West-Vlaamse gezin dat zaterdag een CO-vergiftiging opliep, wordt nog steeds in kunstmatige coma gehouden. Bij het drama in Hooglede kwamen een vader (44) en zijn oudste zoon (16) om het leven. Het onderzoek naar de oorzaak is lopende. Er wordt onder meer onderzocht of een pelletkachel aan de basis van de CO-intoxicatie lag.

Gilles Liesenborghs

Een volledig gezin in de Honzebroekstraat in Hooglede werd in de nacht van vrijdag op zaterdag verrast door een CO-vergiftiging. De vader werd zaterdag op zijn werk verwacht. Toen hij niet kwam opdagen, besloot een schoonzus hem te gaan zoeken. Ze trof het volledige gezin buiten bewustzijn aan in hun bed.

De vader en de oudste zoon waren niet meer te redden. Drie andere gezinsleden, de moeder en twee andere zonen, werden afgevoerd naar het ziekenhuis. De 42-jarige moeder en haar jongste zoon zijn intussen aan de beterhand. De middelste zoon ligt nog altijd op intensieve zorg. Hij wordt in een kunstmatige coma gehouden.

Het parket heeft intussen bevestigd dat het om een CO-vergiftiging gaat. De precieze bron wordt nog onderzocht. Er wordt onder meer gekeken naar een pelletkachel die in de woning staat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer