Twee gemaskerde personen veroorzaken explosie aan flat in Maasmechelen: link met drugsmilieu

Twee gemaskerde personen hebben zwaar vuurwerk laten ontploffen aan een appartementsgebouw Op de Duif in Maasmechelen. De politie en het gerecht vermoeden dat er een link is met het drugsmilieu. Bij de explosie raakte niemand gewond. 

Zondag rond 4.30 uur heeft er in een appartementsgebouw gelegen Op de Duif in Maasmechelen een zware ontploffing plaatsgevonden. "Twee gemaskerde personen hebben vermoedelijk zwaar vuurwerk vastgekleefd aan een plastic fles met brandversnellers, waarna zij dit in de inkomhal van het appartementsgebouw tot ontploffing hebben gebracht", vertelt parketwoordvoerder Pieter Strauven.

Bedreigingen

Door de ontploffing werden twee zware deuren uit hun kader geblazen en is een deel van het plafond naar beneden gevallen. "De gemaskerde personen hebben voor de ontploffing op de muur bedreigingen richting een appartementsbewoner aangebracht, hetgeen doet vermoeden dat er een link is met het drugsmilieu. De bewoner van het appartement is bij ons gekend",  zegt Strauven.

Het onderzoek is in handen van de lokale recherche van de politiezone LaMa (Lanaken-Maasmechelen). Na contact met het parket van Limburg kwamen het gerechtelijk lab en ontmijningsdienst DOVO ter plekke. Voorlopig is er geen spoor van de daders. Er vielen geen gewonden.

Meest gelezen