Laurens Sweeck voelde zich bekocht na twee turbulente fietswissels.
Volledig scherm
Laurens Sweeck voelde zich bekocht na twee turbulente fietswissels. © Twitter

“Zo zou ik niet willen winnen”: Sweeck ontstemd over turbulente fietswissels, bond geeft boete aan mecanicien Vanthourenhout

Bijna had Laurens Sweeck zijn tweede Belgische titel beet, maar het werd zilver in Lokeren. Na de cross was hij ontstemd over de gang van zaken in de materiaalzone. “Waarom zijn er regels, als die niet nageleefd worden?” Belgian Cycling reageerde: “Er is geen reglement dat stelt dat je niet van box mag wisselen.”

210 reacties

  • Francois Everaert

    1 jaar geleden
    Vanthourenhout moet niet te hoog van de toren blazen. Ik heb de zege verdiend mag hij achterwege laten. Het zou een mooie finale geworden zijn moest Sweeck niet gehinderd zijn geweest tot tweemaal toe. De energie die het gekost heeft om dit tweemaal recht te zetten heeft Sweeck de das omgedaan. We zullen het nooit weten wie de eventuele (zekere) spurt zou gewonnen hebben. Dus, Vanthourenhout , nogmaals niet te veel de overwinning claimen en blijf een beetje sereen tegen uw tegenstander!
  • Marc Vanhaste

    1 jaar geleden
    Ik ben een neutrale supporter. Maar hier had Sweeck wel groot gelijk. Reglementen dienen nageleefd te worden. Waarvoor dienen ze anders ? Waar zaten eigenlijk de controleurs ? De Bond ? Wat controleren ze dan eigenlijk ? Of zitten ze in de VIP tent ? Als je een box toegewezen krijgt, moet je daar blijven staan. Onregelmatige sprinters worden toch ook gediskwalificeerd ? Waarom geldt dat dan niet in het veld ? Hier heeft Sweeck 100% gelijk. Mensen blijf eerlijk voor wie je ook supporter bent.
  • Dirk Vermaut

    1 jaar geleden
    Mijnheer Sweeck, niemand verliest graag maar doe niet zo verder en probeer dat op een gezonde manier uit te praten?
  • luc parmentier

    1 jaar geleden
    Als die zelfde situatie zich voordoet in de materiaalzone tussen Wout en Mathieu op het wk in Hoogerheide dan is het land te klein …..dus wees fair , er zijn op zijn minst onregelmatig heden gebeurt , tot tweemaal toe , en daarvan was een renner het slachtoffer, als de bond nadien een schorsing en boete oplegt is dat net zoveel als officieel bevestigen dat men zwaar over de schreef is gegaan , logisch gevolg hiervan zou zijn diskwalificatie van de renner in kwestie.
  • Rob Heremans

    1 jaar geleden
    Die fratsen in de materiaalzone zijn al zo oud als de straat. Alleen kwamen ze in het verleden niet altijd in beeld. Jammer dat dit in een zo mooie titelcross bepalend was.