Laurens Sweeck gefrustreerd na incidenten in materiaalpost: “Ja, ik denk dat ze me opzettelijk hinderden”

Geen tweede Belgische titel voor Laurens Sweeck. De man uit Schriek moest in Lokeren vrede nemen met zilver achter Michael Vanthourenhout, maar na afloop was hij duidelijk gefrustreerd over twee incidenten waarbij hij gehinderd werd door de materiaalmannen van Michael Vanthourenhout. Volgens Sweeck gebeurde dat opzettelijk. “Als coureur voel je dat aan.”

Sam Varewyck

LEES OOK. Vanthourenhout pakt eerste Belgische titel na bloedstollend duel met Heistenaar Sweeck, Thibau Nys knap derde

“Ik ben ontgoocheld omdat het niet helemaal sportief is verlopen, vind ik”, stak Sweeck meteen van wal in een eerste reactie bij Sporza. “We waren aan elkaar gewaagd, in dat opzicht verdient Michael de titel. Maar naar mijn weten kies je voor de start een box in de materiaalzone en blijf je daar de hele wedstrijd. Tactisch maak ik een goede keuze door daar in het begin te staan. Dat zag je in de eerste ronde al, toen ik daar een kloof maakte. In ronde twee staan zij daar opeens ook, terwijl ze in de eerste ronde helemaal achteraan stonden.”

Sweeck werd in de derde en vijfde ronde vervolgens tot twee keer toe gehinderd. “Ik weet niet waarom die regels er zijn, als ze niet worden nageleefd. Ik werd inderdaad twee keer gehinderd en ik denk wel dat het opzettelijk gebeurde, ja. Als coureur voel je dat aan, als dat op die manier gebeurt. Dat is een beetje koers, maar er zijn regels die moeten nageleefd worden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden