Hanne en Stijn Desmet.
Volledig scherm
Hanne en Stijn Desmet. © Getty/Belga

Zowel Stijn als zus Hanne Desmet pakt goud op de 1.000 meter EK shorttrack: “Leuk dat mijn broer me steeds nadoet”

Meer sportWat een ongekende weelde voor de Belgen op het EK shorttrack in Gdansk. Na zilver op de 1.500m voor Hanne en Stijn Desmet zaterdag, reden de broer en zus vandaag gewoon naar goud op de 1.000m. En als toetje deden ze daar nog eens zilver bij met de mixed relays. Alleen Nederland deed nog beter.

27 reacties

  • Filip Vanlaeken

    1 jaar geleden
    Bangelijk sterk. Heel blij voor hen. Topsport is soms heel ondankbaar : jaren trainen en dan een beetje malchance op het verkeerde moment en foetsie. Zeker shorttrack, dus heel blij voor hen dat hun inzet beloond wordt.
  • Rudy Claes

    1 jaar geleden
    Dikke proficiat aan beide 👍👍
  • François THIJS

    1 jaar geleden
    Bij het zappen op en luie zondagnamiddag ben ik op de Nederlandse TV eens in een uitzending shorttrack terecht gekomen. Nu kijk ik altijd, omdat ik dit een spectaculaire sport vind. Nu zeker met onze twee toppers Hanne én Stijn Desmet. Zelfs de Nederlandse commentatoren hadden alleen lof voor Hanne en Stijn. Ik hoop dat in de toekomst ook bij de VRT, en andere media, meer aandacht voor shorttrack komt. En zeker voor Hanne en Stijn. 22 reacties vind ik zelfs een schande voor die prestaties.
  • Wouter Van de Walle

    1 jaar geleden
    2 toppers!
  • Dirk Verheyde

    1 jaar geleden
    Graag wat meer aandacht op de Vlaamse zenders voor wintersporten aub. Dit is topsport op topniveau. Niet alleen shorttrack, maar onze lona en ook onze biathlon atleten zijn topniveau.
  1. Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleyballer van het Jaar
    VOLLEYPROMS

    Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleybal­ler van het Jaar

    Gisteravond – drie dagen voor de start van de titelfinales tussen Maaseik en Roeselare – werden de Volleyproms uitgereikt, prijzen voor de uitblinkers van het competitiejaar. De nieuwe stemgerechtigden – spelers en coaches – opteerden voor uitgesproken ‘jonge’ spelers. Seppe Rotty (Roeselare) won na 2022 voor de tweede keer bij de mannen, voor Manon Stragier (Asterix Avo) werd het een eerste bekroning. Rotty haalde het in de top drie van zijn ploegmaat Simon Plaskie en als derde Martin Perin (Maaseik), wat eerder een emotionele keuze was na zijn hartfalen en het onmiddellijk stopzetten van zijn spelerscarrière. Eén grote verrassing: niet Steven Vanmedegael (bekerwinnaar met Roeselare en opnieuw titelfinalist) werd uitgeroepen tot coach van het jaar, wel Christophe Achten die met Aalst de competitie op de derde plaats afsloot. Spelers van Roeselare en Maaseik – in volle voorbereiding op de titelfinales – bleven afwezig op de gala-avond.