Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) © Photo News

Recordaantal buitenlandse investeringen in Vlaanderen

In 2022 hebben buitenlandse bedrijven 5,26 miljard euro in Vlaanderen geïnvesteerd. Dat is een historisch record, maakt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) bekend. In totaal ging het om 278 nieuwe projecten, en die leverden 6.540 extra jobs op. Ook dat is een record.

25 reacties

  • luc dierick

    1 jaar geleden
    Ondanks de gunstige belastingvoorwaarden wil het grootste bedrijf van Nederland Boskalis Nederland verlaten en zich vestigen buiten Europa
  • Jean Vermote

    1 jaar geleden
    Enige reden is de onzekerheid in het buitenland door oorlogen en steeds meer anti Westerse regimes die daar de kop opsteken. Dit alles zorgt dat bedrijfsleiders weer naar veilige gronden laat zoeken.
  • Georges Dubois

    1 jaar geleden
    NVA zou beter eerst de eigen landbouwers steunen! Gaan al die multinationals zorgen dat er betaalbaar gezond voedsel op de borden komt in België? Integendeel, het wordt alsmaar duurder!
  • Erik Moens

    1 jaar geleden
    In 2022 hebben buitenlandse bedrijven 5,26 miljard euro in Vlaanderen geïnvesteerd. Dat is een historisch record, maakt Vlaams minister-president Jan Jambon fier bekend. In totaal die leverden die 6.540 extra jobs op. Wanneer gaat onze Vlaamse Premier onthullen hoeveel belastingen die bedrijven hebben gegenereerd? Zou dat dan ook een record zijn of een zoveelste sof?
  • Frans Peeters

    1 jaar geleden
    Pieter Janssens, met 5.000.000 kan je geen 1.000 mensen 1 jaar betalen. Uiteraard zullen deze bedrijven wel gelokt worden met subsidies en andere voordelen, maar de kostprijs van 6.450 mensen is ook aanzienlijk als die aan het doppen zijn. En als ze allemaal aan het werken zijn dan betalen ze ook nog eens belastingen.