Sluiproute naar E40 van Dilbeekse snelwegparkings in Groot-Bijgaarden wordt geknipt

©  BELGA

De huidige sluiproute tussen de snelwegparking van de E40 en de verbindingen met de Isidoor Van Beverenstraat in Groot-Bijgaarden wordt definitief afgesloten. Dat heeft het Agentschap Wegen en Verkeer maandag bekendgemaakt-. De twee dienstingangen krijgen daarvoor ofwel een schuifpoort ofwel een slagboom.

mtm
Bron: BELGA

Volgens het Agentschap is er vandaag veel sluipverkeer dat via de Isidoor Van Beverenstraat en de omliggende woonstraten van Groot-Bijgaarden en Zellik naar de snelwegparking rijdt. Vandaar rijden ze op de E40: “De snelwegparking wordt zo op een onwettige wijze gebruikt als op- en afrit”, zegt het Agentschap. 

Om het sluipverkeer te weren, zullen de twee dienstingangen die naar de snelwegparking leiden, worden afgesloten. In het najaar van 2022 werd op de zijtak Groot-Bijgaarden Noord al een schuifpoort geplaatst. De zijtak Groot-Bijgaarden Zuid kreeg een slagboom. De komende drie weken worden bestuurders op de hoogte gebracht van de verandering via infoborden en signalisatie. 

De definitieve afsluiting volgt op 6 februari. Nadien zullen enkel nog hotelgasten en dienstwagens van de ingangen gebruik kunnen maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen