De Duitse minister van Defensie Christine Lambrecht.
Volledig scherm
De Duitse minister van Defensie Christine Lambrecht. © AP

Duitse ‘brokkenminister’ van Defensie biedt haar ontslag aan na jaar vol kritiek: “Ze maakte heel Duitsland belachelijk”

De Duitse minister van Defensie Christine Lambrecht heeft haar ontslag ingediend bij haar partijgenoot en chef, bondskanselier Olaf Scholz. De 57-jarige sociaaldemocrate was al enige tijd omstreden door misstappen en Duitse media meldden vrijdag al dat zij van plan was haar ontslag in te dienen.

7 reacties

  • Hugo hofmans

    1 jaar geleden
    Prachtig gedaan van die vrouw, ze heeft de Duitse politieke elite eventjes voor schut gezet. Zo moesten er meer zijn ! In België zou er ook zo één mogen komen, we hebben nood aan wat humor binnen onze regering..
  • Jeanine Lierman

    1 jaar geleden
    Incompetentie komt helaas véél voor bij politici. Volgend jaar een nieuwe job ergens anders, om het daar te verknoeien. Wachtgeld, staatspensioen etc. gaan gewoon door.
  • Danny Govaerts

    1 jaar geleden
    Er is een verschil tussen het ambt van defensie en Ocmw . Iemand die bekwaam is om mensen aan te sturen om armoede te bestrijden is nog niet onmiddellijk bekwaam om de veiligheid van Duitsland laat staan Europa vooruit te helpen. De juiste persoon op de juiste plaats in nu meer dan anders van zeer groot belang. Iemand die stevig in zijn schoenen staat en snel beslissingen kan vorm geven.
  • Gilbert De Meyer

    1 jaar geleden
    dat ze nog even aan blijft daarna kan ze uitrusten op een bankje in de EU
  • LUC USEWILS

    1 jaar geleden
    Zoals onze minister van defensie mevr De Donder. Ook iemand die het niet weet. Rausen damit