Dodelijk ongeval in Zele - video: Stef Van Overstraeten. © Het Nieuwsblad

Bestuurder (33) sterft na zware klap tegen geparkeerde oplegger in Zele

Zele -

Op de Europalaan in Zele gebeurde maandagochtend een zwaar ongeval. Een bestuurder reed er met zijn auto tegen een geparkeerde oplegger tegen hoge snelheid. De 33-jarige man was op slag dood. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plekke.

De feiten vonden maandag rond 8.15 uur plaats, in de richting van Lokeren. Een 33-jarige man reed er met zijn personenwagen tegen een geparkeerde oplegger. Omdat er geen remsporen te vinden zijn, reed de man vermoedelijk met hoge snelheid tegen de oplegger. De auto kwam deels onder de oplegger terecht. En het geparkeerde vehikel werd ook nog eens zes meter vooruit geduwd door de klap. Het ongeval gebeurde op een recht stuk weg. Waarom de man van zijn rijvak afweek is nog niet duidelijk.

Verkeerd geparkeerd

Meerdere getuigen stopten en de hulpdiensten waren snel ter plekke, maar er kon geen hulp meer baten, de dertiger overleed quasi onmiddellijk na de aanrijding. Wanneer de takeldiensten op de plek van het onheil waren konden ze de oplegger omhoog duwen, zodat het wrak van de personenwagen achteruit getrokken kon worden. Die oplegger stond verkeerd geparkeerd, want sinds kort werd op de plek waar het ongeval is gebeurd een parkeerverbod ingevoerd.

Van het voertuig bleef bijna niets meer over. ©  svov

Toen pas werd de immense schade duidelijk. Van de personenwagen bleef bijna niets meer over. Het parket van Oost-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige om de nodige vaststellingen te doen. Eén rijstrook van de N47 in de richting van Lokeren werd meerdere uren afgesloten voor alle verkeer. En dat zorgde voor een file. (tvo/svov)

(tvo/svov)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer